Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Csokis-narancsos muffin

Gluténmentes változatban is :)

2018. május 14. - Kasza Anita

Összetevők:

  • 2 csésze szitált tönkölyliszt vagy gluténmentes lisztkeverék (utóbbi összetevőit lásd lentebb)
  • 1 zacskó bio foszfátmentes sütőpor
  • 3/4 csésze kókuszvirágcukor (fogyókúrázóknak 0 kalóriás természetes édesítőszer, pl. eritrit, bár a kókuszvirágcukor glikémiás indexe is elég alacsony :)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3/4 csésze darált dió (esetleg kesudió vagy mandula)
  • 2/3 csésze étcsokis aszalt narancs (én ezt piacon vásároltam ennek híján vagy ezt kipótolva natúr étcsokoládé is tökéletes)
  • 1 zacskó bio vaníliás nádcukor (pl. DM bio)
  • 1/3 csésze kókuszolaj
  • 1db lehetőleg bio narancs reszelt héja vagy 1 zacskó bio szárított narancshéj (pl. dm-ben beszerezhető)
  • 1 csésze rizstej
  • 1/2 narancs leve kifacsarva
  • 2 evőkanál chia mag 4 evőkanál vízzel elkeverve, néhány percre pihentetve (opcionális, ez pótolná a tojást, enélkül egy kicsivel jobban morzsál, de így is finom)

Díszítésnek a muffinok tetejére: + egy kis extra ízvilág kedvéért :) 

  • Kevés forró kókuszolaj, porrá őrölt eritrit, reszelt narancshéj, pár csepp narancslé egyvelege, kissé lehűtve, megszórva színes cukorkákkal
  • vagy kevés kókuszolajban olvasztott étcsokoládé, szintén színes cukorkákkal megszórva

A gluténmentes lisztkeverék összetevői arányaiban:
(Én általában ennek a kétszeresét vagy háromszorosát szoktam bekeverni, hogy maradjon bőven a következő sütéshez is. :)

  • 240g barna rizsliszt
  • 96g burgonyakeményítő
  • 40g rizsliszt
  • 30g tápióka keményítő

 32472116_1943241609080096_943994955091673088_n.jpg

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.  A diót és a és az étcsokis narancsot konyhai aprítógépben tetszőleges állagúra aprítjuk. Ízlés szerint lehet nagyobb darabokat is benne hagyni. :) A száraz összetevőket, vagyis az első 6 összetevőt összekeverjük.  Majd külön tálban összekeverjük a maradék, vagyis a nedves összetevőket is, ehhez adjuk hozzá a vaníliás cukrot. A nedves összetevőket a szárazakkal simára keverjük. Muffin-papírral bélelt muffinsütő tepsibe adagoljuk a tésztát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy elkészült-e már. Ízlés szerint díszítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr2613944338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása