Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Reform vegán palacsinta dióvajjal és házi sárgabaracklekvárral töltve

2017. március 28. - Kasza Anita

Egészséges és finom reggeli. Ez a palacsintatészta rendkívül egyszerű és jól kezelhető. Szép vékony palacsintákat lehet belőle "gyártani". :) Az "angyalka" feje dióvajból készült.

palacsinta2.png

Hozzávalók kb. 16 db palacsintához:

A palacsintatésztához:

  • 1 csésze zabpehelyliszt (én ezt zabpehelyből házilag darálom)
  • 1 csésze szitált tönkölyliszt (vagy finom őrlésű tönkölyliszt)
  • 1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 L szénsavas ásványvíz
  • 1 csésze rizstej
  • Kókuszolaj a sütéshez

(A csészém 2,5dl-es)

A töltelékhez:

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverem a liszteket, adok hozzá egy-két csipet sót. Egy kézi habverő segítségével folyamatosan kevergetve adom a liszthez a szénsavas vizet és a rizstejet, csomómentesre keverem. A palacsintákat kókuszzsírral vékonyan kikent serpenyőben kisütöm.

A dióvajhoz a diótejből visszamaradt diópépet és a kesudiót erős konyhai aprítógépbe teszem, és egy csipet sóval sokáig berregtetve „vajat” készítek belőle. Időnként késsel lekaparom a gép falára ragadt pépet.

Amennyiben nem szeretnénk pepecselni a dióvaj készítésével, mert kissé hosszadalmas, kb. 20 perc, a diótejből visszamaradt diópép baracklekvárral is megállja a helyét a palacsintában.

A palacsintát bármilyen tetszőleges friss gyümölccsel tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr8712378925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.