Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Tárkonyos-rizstejszínes zöldségleves mézes almaecettel

Mennyei hús- és tejtermékmentes leves!

2017. április 21. - Kasza Anita

Ez az az a leves, amiből nem lehet elégszer repetázni. A tárkonyos-tejszínes levesek finom krémessége és lágy íze mellett a mézes almaecet teszi igazán különlegessé.  
A 8 literes fazék, ami színültig volt ezzel a levessel, másfél nap alatt kiürült 2 felnőtt és 2 kisgyermek mellett, pedig reggelire nem ezt ettük :D

 dscn0846.JPG

Hozzávalók: Egy 8 literes leveses fazékhoz

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • Kókuszolaj
  • 2 kg vegyes leveszöldség (ebben most volt sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
  • 5 db burgonya
  • Tálcás szeletelt csiperkegomba (300gramm, vagy ha úgy szeretjük, lehet több is)
  • Fagyasztott zöld hüvelyű zöldbab (amennyi a végén még a fazékba belefér :))
  • 2 db bio zöldségleveskocka
  • Só mentes bio ételízesítő (a lényeg, hogy ne legyen benn ízfokozó!)
  • 2 doboz rizstejszín (400ml)
  • Tiszta só (például Himalája só)
  • Bors
  • Szárított tárkony ízlés szerint, én bátran használtam
  • 3 evőkanál tönkölyliszt (vagy ha gluténmentesre szeretnénk, barna rizsliszt)
  • 4 evőkanál mézes almaecet

Elkészítés:

A hagymát és a zöldséget meghámozzuk, eldaraboljuk és megmossuk.
A hagymát megpároljuk a kókuszolajon, majd hozzányomjuk a fokhagymát, felöntjük kevés vízzel és hozzáadjuk a keményebb zöldségeket: jelen esetben a sárgarépát, fehérrépát, karalábét és a zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a tárkonnyal és a bio ételízesítővel. Meghintjük a liszttel, elkeverjük és egy pici vizet adunk hozzá, hogy le ne égjen. Pár percig kevergetve pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a bio zöldségleveskockát, addig főzzük, amíg a zöldségek félkemények nem lesznek, ekkor hozzáadjuk a krumplit, pár perccel később a megmosott csiperkegombát és a fagyasztott zöldbabot, és még annyi vizet, hogy ellepje. Az egészet puhára főzzük, majd felöntjük a rizstejszínnel. Belekeverjük a mézes almaecetet, és még tárkonnyal, illetve igény szerinti fűszerekkel utóízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr4912443805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.