Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Mediterrán cukkinifasírt barna rizzsel, salátával és vegán tartármártással

2017. június 13. - Kasza Anita

Ismét egy olaszos ízvilágú, ezúttal húspótló étel született. Nagyon gyors, egyszerű, tápláló finomság. Egy tányér ilyen felfalása után garantált a jóllakottság még egy megrögzött húsevő esetében is. :) A fasírt alapját képező csicseriborsóliszt zabpehelyliszttel kombinálva, köretként barna rizzsel tálalva tökéletesen kiadja az összes esszenciális aminosavat, amelyből az emberi szervezet felépíti a számára szükséges fehérjéket. Növényi tartárral mennyei lett!

dsc07070.JPG

Hozzávalók: (Kb 10 nagy db fasírthoz)

  • 1 db cukkini lereszelve (vagy jelen esetben egy óriás cukkini fele)
  • 1 db vöröshagyma szeletelve és kókuszolajon üvegesre párolva
  • 1 csésze zabpehelyliszt
  • 1 csésze csicseriborsóliszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 teáskanál tiszta só
  • Bors
  • 2-3 dl zöldségalaplé bio zöldségleveskockából készítve
  • 2 evőkanál természetes ízfokózó mentes és sómentes ételízesítő
  • Zöldfűszerek vegyesen ízlés szerint: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, borsikafű
  • Tönkölyzsemlemorzsa a „hempergetéshez”

Az extra gyors vegán tartármártáshoz:

  • 1 doboz natúr szójajoghurt vagy kókuszjoghurt
  • Tojásmentes majonéz
  • Mustár
  • Kevés frissen préselt citromlé
  • Tiszta só
  • Bors
  • 1 evőkanál eritrit (végszükség esetén cukor)

 

Köretnek: Főtt barna rizs

A tálaláshoz: Ízlés szerinti vegyes, friss salátakeverék.

 

Elkészítés:

A barna rizst átmosom és megfőzöm. A tartármártáshoz a hozzávalókat kb. 2 perc alatt összekeverem.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A száraz hozzávalókat: a zabpehelylisztet, a csicseriborsólisztet, a reszelt cukkinit, a sót, borsot, az ételízesítőt és a fűszereket összekeverem.  Hozzányomom a fokhagymát, hozzáadom a párolt vöröshagymát is, és összekeverem kb. 2 dl bio zöldségleveskockából készített zöldségalaplével. Kb. negyed órán keresztül hagyom pihenni a masszát, hogy a zabpehelyliszt felvegye a folyadékot. Ezután megvizsgálom, és ha túl kemény a masszám, öntök még hozzá egy kevés alaplevet. Ha túl híg, adhatok hozzá egy kevés tönkölyzsemlemorzsát. Meg is kóstolhatom ezt a masszát, szükség esetén még most fűszerezhetem.  (Mennyivel jobb ugye, hogy ezt most még meg lehet kóstolni ellentétben a húsból készült fasírt alapokkal? Csak a nyers, kesernyés csicseriborsóliszt íze lehet egy kissé furcsa még ebben a fázisban.) Vizes vagy olajos kézzel fasírtokat formázok a masszából, amiket tönkölymorzsába forgatok és sütőpapírral bélelt, enyhén kiolajozott tepsiben kb. 20 perc alatt készre sütök.
A fasírtokat az elkészült barna rizzsel és, növényi tartármártással és salátával tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr3512590093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.