Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Vanília pudingos köleskása fahéjas meggyöntettel

2017. június 20. - Kasza Anita

Nagyon finom reggeli kása. A köles az egyike sajnos feledésbe merült ősmagyar gabonáinknak, amelynek fogyasztása hetente többször is nagyon ajánlott lenne áldásos hatásai miatt.
Íme egy recept, amely kedvet adhat fogyasztásához.

dsc07089k.jpg

Hozzávalók: Kb. 6 adaghoz

  • 25 dkg köles egy éjszakára beáztatva
  • 1 liter zabtej
  • 1 csipet só
  • 1 zacskó vanília pudingpor
  • 5 evőkanál eritrit vagy kókuszvirágcukor
  • 1 zacskó bio vaníliás nádcukor

Az öntethez:

  • magozott meggy
  • kevés eritrit vagy kókuszvirágcukor
  • fahéj

Elkészítés:

Kb. 8 dl zabtejet felteszek melegíteni, közben átöblítem az éjszakára beáztatott kölest, majd a forrásban lévő zabtejhez adom. Kb. 15 percen keresztül fedő alatt puhára főzöm. A maradék kb. 2 dl zabtejben egy kézi habverő segítségével csomómentesre keverem a vanília pudingot, az édesítőt és a vaníliás cukrot.  Mikor a köles már megpuhult, hozzákeverem a pudingot és besűrítem. Szükség esetén hígíthatom még egy kevés zabtejjel vagy vízzel.
A magozott meggyet kevés vízzel, fahéjjal és nagyon kevés eritrittel kb. 5 percig forralom. Ha egy picit sűrűbb állagú meggyöntetet szeretnék, adhatok hozzá egy keveset a pudingporból.

A köleskását a meggy öntettel tálalom és érdemes hozzá fogyasztani néhány szem olajos magvat, hogy tápláló, teljes értékű reggelit kapjak.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr4512607915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.