Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Vegán rakott zöldbab savanyú káposztával

Teljesértékű, finom téli ebéd

2018. február 22. - Kasza Anita

Összetevők:

  • 1 Kg mirelit zöldbab
  • 250 g barna rizs
  • 1 tömb tofu
  • 1 kis rúd csicserikolbász (opcionális)
  • 1 nagy doboz szójatejföl
  • Növényi sajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • Tiszta só
  • Bors
  • Fűszerpaprika
  • Fűszerkömény
  • Kókuszolaj

    28342479_1825028490901409_539164402_o.jpg

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 190 fokra. A barna rizst és a zöldbabot külön-külön sós vízben megfőzöm. A tofut az aprítógépbe darabolom, ha van itthon, teszek bele egy kis csicserikolbászt is,  meghintem egy kevés sóval, borssal és fűszerpaprikával, majd "darált hús" állagúra aprítom az egyveleget. A vöröshagymát kókuszolajon üvegesre párolom, sózom, borsozom, hozzányomom a fokhagymát és teszek hozzá egy lapos evőkanál fűszerpaprikát, azonnal felöntöm egy kevés vízzel, és hirtelen elkeverem. Hozzáadom a tofu-"darál húst", néhányat keverek rajta, majd elzárom, főzést nem igényel. Egy tepsit kikenek kókuszolajjal, és elkészítem a rétegzést: alulra kerül a zöldbab fele, a következő a barna rizs (ezt ízlés szerint meghinthetem egy kevés sóval, borssal, esetleg természetes ételízesítővel), erre kerül rá a pörkölt, majd a tetejére a zöldbab másik fele. A legtetején pedig eloszlatok egy nagy doboz szójatejfölt és reszelek rá növényi sajtot.

A tepsit betolom a sütőbe és kb. 30 percig sütöm.
Savanyú káposztával tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr113689504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.