Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Az én vegán vaníliapudingos mákos gubám

Sárgabarackos áfonyaturmixszal

2018. március 12. - Kasza Anita

Hozzávalók:

A mákos gubához

  • 4 db tönkölykifli (vagy egyéb kifli)
  • 8 dl mandulatej
  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor
  • Darált mák
  • Por állagú eritrit (vagy egyéb természetes édesítőszer)
  • Kókuszolaj

A turmixhoz:

  • 1 doboz (250g) fagyasztott áfonya
  • Néhány szem magozott, fagyasztott sárgabarack
  • Tisztított víz
  • Kevés frissen facsart citromlé
  • Ízlés szerint agávé szirup vagy méz
  • Tisztított víz

29101439_1851736134897311_2759480362710073344_o.jpg

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 175 fokra. A kifliket felkarikázom, a tepsit kikenem vékonyan kókuszolajjal. A darált mákot elkeverem ízlés szerinti mennyiségű por állagú eritrittel. A mandulatejből kimerek egy evőkanálnyit egy kis tálkába, elkeverem a pudingporral és 3 evőkanál eritrittel, a maradék mandulatejet felforralom, majd folyamatosan kevergetve hozzáadom a pudingporos egyveleget, hagyom rottyani néhányat és lehúzom a főzőlapról. A lényeg, hogy ez a puding a megszokott főzött pudingnál hígabb legyen. A tepsi aljára teszek egy sort a felkarikázott kifliből, leöntöm a pudinggal, alaposan megszórom az édesített darált mákkal, és ugyanígy járok el a következő réteggel, amíg el nem fogy az alapanyagom. A tepsit sütőbe tolom kb. 15 percre.

A turmix hozzávalóit turmixgépbe teszem. Először kevés vízzel simára turmixolom, majd tetszőleges sűrűségűre hígítom.

És már el is készült az egészséges, tápanyagokban gazdag, finom reggelink. Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr213732666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.