Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Nagyon vaníliás gluténmentes muffin

2018. március 14. - Kasza Anita

Nagyon magas tápértékű reggeli, tízórai,vagy uzsonna a gyerkőcöknek a suliba csomagolva a benne lévő igen egészséges összetevőknek köszönhetően.
Az alábbi gluténmentes lisztkeverék kiválóan alkalmazható egyéb édes süteményekhez is.

Összetevők:

  • 2 csésze gluténmentes lisztkeverék (összetevők eggyel lentebb :)
  • 1 zacskó bio foszfátmentes sütőpor
  • 3/4 csésze kókuszvirágcukor (fogyókúrázóknak 0 kalóriás természetes édesítőszer, pl. eritrit)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3/4 csésze darált dió
  • 1/3 csésze kókuszolaj
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 1 csésze vaníliás mandulatej
  • 1/2 csésze  üveges almapüré vagy friss alma lereszelve

A gluténmentes lisztkeverék összetevői arányaiban:
(Én általában ennek a kétszeresét vagy háromszorosát szoktam bekeverni, hogy maradjon bőven a következő sütéshez is. :)

  • 240g barna rizsliszt
  • 96g burgonyakeményítő
  • 40g rizsliszt
  • 30g tápióka keményítő

vanilias_muffin.jpg

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kókuszolajat megolvasztjuk és összekeverjük a nedves összetevőkkel: a mandulatejjel, a vanília aromával és az almapürével (vagy reszelt almával). Az összes száraz összetevőt összekeverjük egy külön tálban, majd a nedves összetevőket a szárazakhoz öntjük, és alaposan elkeverjük. Muffin-papírral bélelt muffinsütő tepsibe adagoljuk a tésztát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Isteni finom vaníliás, lágy muffin lesz a végeredmény. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr8513738962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.