Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Bakonyi tofu kölestésztával

2018. május 02. - Kasza Anita

Ismét egy magyaros étel veganizált változata, gluténmentes formában. Nagyon finom lett. :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg natúr tofu
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 ek. barna rizsliszt
  • 2,5 dl szójatejföl
  • Tiszta só (Pl. Himalája só)
  • Bors
  • 1 ek. Fűszerpaprika
  • Fokhagymapor
  • Kókuszolaj
  • Kölestészta

bakonyi_tofu_kolestesztaval.jpg

Elkészítés:

A kölestésztát megfőzöm. A tofut apró kockákra vágom, és kevés kókuszolajon, nagy lángon kérget pirítok neki egy serpenyőben. A tofu nagyon szereti a sok fűszert, így erősen fűszerezhető csomósodásgátlótól mentes sóval, borssal, fokhagymaporral (esetleg egy kis chilivel, ha csípősebb ízre vágyunk.)  A megtisztított, szeletelt hagymát üvegesre párolom a kókuszolajon, hozzányomom a fokhagymát. Hozzáadom a megmosott, felkockázott paradicsomot és paprikát, sózom, borsozom, és hozzáteszem a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát is. Néhány percig mindezt együtt párolom, majd megszórom a fűszerpaprikával, felöntöm kevés vízzel. Hozzáadom a pirított tofukockákat. Közben a szójatejfölből és a barna rizslisztből habarást készítek, és ezzel habarom be az ételt. Néhány percig rotyogtatom, hígítható kevés vízzel. Megkóstolom, utófűszerezem.
A kölestésztával és ízlés szerinti salátával tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr7113885028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.