Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Egy bemutató jellegű vegán tál

Vagyis vegán vagyok, de nem fűevő! :D

2018. március 26. - Kasza Anita

Ezeket a gusztusos kis tálacskákat a 8 éves fiammal együtt készítettük az iskolába egészségnap alkalmából. A tál tartalma: Magyaros zöldségfasírtok (répás, céklás, brokkolis), avokádós-medvehagymás quinoa saláta és görög saláta tofuval. Ez a tál egy remek válasz erre a kérdésre: "De hát akkor ti mit…

Tovább

A tofu védelmében

A tofunak jellemzően sokak körében sajnos elég rossz híre van országunkban, ugyanis az élelmiszeripar egyes résztvevői előszeretettel szeretik lejáratni a szóját, így az abból készült tofut is. A különféle táplálkozással kapcsolatos kutatásokat leginkább az élelmiszeripar egyes résztvevői…

Tovább

Fokhagymás-spenótos pirított tofu hajdinával

Hús helyettesítésére az alábbi növényi élelmiszerek kiválóan alkalmasak:   - szejtán (búzahús, állagában és ízében ez emlékeztet leginkább a húsra, azonban én nem használom, mert tömény glutén), - szárított szójakocka (melyet felhasználás előtt minimum egy fél órára fűszeres, forró…

Tovább

Az óvodai menza a korszerű táplálkozástudományi ismeretek alapján

Kétgyermekes édesanyaként számomra gyermekeim egészsége a legfontosabb. Mivel gyerekkorom óta komolyan foglalkoztat a táplálkozástudomány, és szívügyem az egészséges táplálkozás, folyamatosan törekszem arra, hogy rendszeresen a legegészségesebb ételek kerüljenek a családi étkezőasztalra. Hároméves…

Tovább

Paradicsomos-gombás-csicseriborsós ragu barna rizstésztával

Avagy Milánói makaróni vegánként újragondolva :)

Extra gyors, egyszerű, olcsó, finom ebéd. Az eredeti milánói makarónitól annyiban különbözik ez a ragu, hogy a szokásos gépsonkát csicseriborsóval helyettesítjük, és azt ugyebár nem nehéz kitalálni, hogy a csicseriborsó a szervezet számára sokkal több hasznos tápanyagot tartalmaz, mint a gépsonka.…

Tovább

Nagyon vaníliás gluténmentes muffin

Nagyon magas tápértékű reggeli, tízórai,vagy uzsonna a gyerkőcöknek a suliba csomagolva a benne lévő igen egészséges összetevőknek köszönhetően. Az alábbi gluténmentes lisztkeverék kiválóan alkalmazható egyéb édes süteményekhez is. Összetevők: 2 csésze gluténmentes lisztkeverék (összetevők…

Tovább

Édesburgonyás-kókusztejes brokkolikrémleves fenyőmaggal

Egyszerű, gyors, egészséges, de annál finomabb leves! :) Hozzávalók: Fél kg brokkoli 1 nagy db édesburgonya (batáta) 1 fej vöröshagyma 6 dl kókusztej 1 db bio zöldségleves kocka Tiszta só Bors Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítom, felaprítom, a brokkolit rózsáira szedem, megmosom,…

Tovább

Az én vegán vaníliapudingos mákos gubám

Sárgabarackos áfonyaturmixszal

Hozzávalók: A mákos gubához 4 db tönkölykifli (vagy egyéb kifli) 8 dl mandulatej 1 tasak vaníliaízű pudingpor Darált mák Por állagú eritrit (vagy egyéb természetes édesítőszer) Kókuszolaj A turmixhoz: 1 doboz (250g) fagyasztott áfonya Néhány szem magozott, fagyasztott…

Tovább

Almás zabsüti

Epres-banános-bébispenótos turmixszal, bio mogyorókrémmel, kivivel és papajával

Összetevők: A süti "tésztájához": 3 db alma lereszelve 2 bögre (gluténmentes) zabpehely fél bögre darált dió (vagy egyéb olajos mag) agávé szirup fahéj A turmixhoz: 2 marék földieper 2 db banán 2 marék bébi spenót kevés citromlé tisztított víz Elkészítés: A süti összetevőit…

Tovább