Egyáltalán nem szükséges, hogy egészséges és nagyon finom ebédünk elkészítése sok időbe teljen. Ismét nagyon egyszerű, olajmentes, szupergyors, ugyanakkor rendkívül ízletes vegán ebéd készült ma. Íme:
Hozzávalók:
- Masnitészta
- 1 tömb natúr tofu
- 1 tömb füstölt tofu
- Kevés Tamari szósz
- Tiszta só
- Bors
- Füstölt pirospaprika
- Néhány csepp friss citromlé
- Szójatejföl vagy diétásabb megoldásként natúr szójajoghurt (inkább az utóbbit javaslom, én ezt használtam)
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson leírt módon enyhén sós vízben megfőzöm. A natúr tofut egy krumplinyomó segítségével túró állagúra nyomkodom, pár csepp friss citromlevet csepegtetek rá és elkeverem. A füstölt tofut apró kockákra vágom, egy tapadásmentes serpenyőben kevés Tamari szósszal, sóval, borssal, és füstölt piros paprikával fűszerezve megpirítom. A tésztát összekeverem a tofu-túrómmal, megszórom a tofutepertővel és szójatejföllel vagy szójajoghurttal tálalom. Ennyi az egész! :)
Jó étvágyat hozzá!