Ismét egy magyaros étel veganizált változata, gluténmentes formában. Nagyon finom lett. :)
Hozzávalók:
- 50 dkg natúr tofu
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 ek. barna rizsliszt
- 2,5 dl szójatejföl
- Tiszta só (Pl. Himalája só)
- Bors
- 1 ek. Fűszerpaprika
- Fokhagymapor
- Kókuszolaj
- Kölestészta
Elkészítés:
A kölestésztát megfőzöm. A tofut apró kockákra vágom, és kevés kókuszolajon, nagy lángon kérget pirítok neki egy serpenyőben. A tofu nagyon szereti a sok fűszert, így erősen fűszerezhető csomósodásgátlótól mentes sóval, borssal, fokhagymaporral (esetleg egy kis chilivel, ha csípősebb ízre vágyunk.) A megtisztított, szeletelt hagymát üvegesre párolom a kókuszolajon, hozzányomom a fokhagymát. Hozzáadom a megmosott, felkockázott paradicsomot és paprikát, sózom, borsozom, és hozzáteszem a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát is. Néhány percig mindezt együtt párolom, majd megszórom a fűszerpaprikával, felöntöm kevés vízzel. Hozzáadom a pirított tofukockákat. Közben a szójatejfölből és a barna rizslisztből habarást készítek, és ezzel habarom be az ételt. Néhány percig rotyogtatom, hígítható kevés vízzel. Megkóstolom, utófűszerezem.
A kölestésztával és ízlés szerinti salátával tálalom.
Jó étvágyat kívánok!