Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Köszöntő

2017. március 01. - Kasza Anita

 

koszonto_kep.jpg

Kedves Olvasóm!

Szeretettel köszöntöm Önt oldalamon! Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával és ellátogatott ide! 
Írásaim sok-sok éves tanulás, olvasás és leginkább tapasztalás következményei.  
Teljes szívemből kívánom Önnek, hogy az Ön és az Önt körülvevő emberek életminőségén is sikerüljön valamelyest javítani az itt megjelenő tartalmakkal, mert ez lenne oldalam fő célja!

 

 Az oldal három tényezőből tevődik össze, mint ahogyan azt címe is mutatja:

  1. Szeretet

    Ez az, amire minden élőlénynek szüksége van ezen a Földön, legyen szó emberekről, állatokról vagy növényekről. Véleményem szerint, ahol szeretet van, ott már jelen van mindennek az alapja. Erre lehet tovább építkezni.  Mégis ez az, amire manapság talán a legkevesebb idő jut a mai rohanó világban. Sok esetben nem csupán arról van szó, hogy nincs elég idő szeretni, hanem az emberek már-már sajnos félnek is kimutatni ezt az érzést, mert valahogy így szocializálódtunk az elmúlt esztendők folyamán. Ne szégyelljük hát kimondani a varázsszót, (amellyel akár valóban varázsolni is lehet :), mert erre soha nincs késő: „Szeretlek!”
    A Szeretet témakörén belül jelentős szerepet kapnak oldalamon írásaim, leveleim és verseim is, melyek egy ikerlángnak vélt, nagyon erős és hosszú ideig tartó plátói szerelemből születtek. Ennek a be nem teljesült szerelemnek a hatására történt meg spirituális ébredésem, vagyis ennek köszönhetően jöttem rá mindarra, hogy ki vagyok én, és mi az én feladatom ITT és MOST.

  2. Egészség

    Ha belegondolunk ennek a szónak a jelentésébe, számos tényező juthat eszünkbe. Lelki egészség, fizikai egészség, egészséges táplálkozás, egészséges hit…
    Nagyon sokáig abban a hamis hiedelemben éltem, hogy az egészséges táplálkozás és a testmozgás az egészség alfája és omegája. Egy komoly lelki törés következtében kellett rájönnöm arra, hogy ez koránt sincs így. Miután ez megtörtént, hiába táplálkoztam egészségesen és hiába sportoltam eleget, nem voltam EGÉSZ, nem voltam harmóniában önmagammal. Ezért kell komolyan foglalkozni a lelki egészséggel is, mivel ez a tényező is nagymértékben befolyásolja a fizikai hogylétünket.
    A lelki egészség mellett oldalamon azonban kiemelt szerepet kap az egészséges táplálkozás, amelyet autodidakta módon tanulmányozok immár 20 éve, vagyis 12 éves korom óta folyamatosan.
    Az egészséges táplálkozásról itt megjelenő bejegyzések számos utánajárás, olvasás és tapasztalás következményei. 
    Két nagyon fontos dolgot szeretnék már itt kiemelni az egészséges táplálkozással kapcsolatban:
    1. Lehetőségeinkhez mérten, de minél jobban törekedjünk arra, hogy táplálékunk minél természetesebb legyen (minél kevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazzon és minél kevésbé feldolgozott legyen)! Nem szabad elfelejteni: attól, hogy egy étel vagy életmód nem hizlal, még nem biztos, hogy egészséges is!
    2.  Folyamatosan és tudatosan figyeljünk testünk minden egyes jelzésére, mert egyértelműen üzen, és egyértelmű választ ad nekünk arra, hogy az elfogyasztott táplálék minőségileg és mennyiségileg például az Ön saját részére megfelelő-e vagy sem!  Minden ember más és más. Az azonban biztos, hogy nem normális, hogy egy-egy étkezés után „kajakómában” szenvedünk, hosszútávon ez az akár esetenkénti megoldás is súlyos következményekhez vezethet.
    Folyamatosan kerülnek fel konkrét receptjeim is az oldalra.

  3. Harmónia

    Ahol a szeretet és az egészség jelen van, ott már nagyon közel állunk egy harmonikus létezés megvalósításához, a hőn áhított boldogság eléréséhez, és ahhoz, hogy ez az állapot minél tovább fennmaradhasson.  Sok sikert kívánok Önnek ahhoz, hogy mindezt sikerüljön elérnie és hosszútávon fenntartania!

Szeretettel ajánlom bejegyzéseimet mindenkinek és várom észrevételeiket, megjegyzéseiket az itt megjelenő tartalmakkal kapcsolatban: Kasza Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr912305031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása