Az eredeti receptet Tóth Gábor – E-mentes övezet, avagy mit reggeliztél ma? című könyvében találtam. Némileg módosítottam rajta. Bevallom őszintén, én még soha nem ettem valódi tepertőkrémet, de apukám már jó néhányszor igen, és ő azt mondta, ez olyan, mint az eredeti. :)
A szezámmag igazi kalciumbomba, a lenmag telis-tele van értékes omega 3 zsírsavakkal.
Hozzávalók: kb. 6 adaghoz
- 14 dkg szezámmag
- 7 dkg lenmag
- 1 csapott teáskanál tiszta só (pl.: Himalája só)
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál fűszerkömény
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A szezámmag felét egy száraz serpenyőben kissé megpirítom, folyamatosan odafigyelve és kevergetve, hogy ne égjenek meg a magvacskák. A másik felét a lenmaggal együtt konyhai aprítógépbe teszem, és a lehető legporhanyósabb állagúvá varázsolom. Hozzáadom a fűszereket, az olívaolajat és a kókuszolajat és mixelem az egészet.
Teljes őrlésű kenyérrel és sok-sok friss zöldséggel, lila hagymával fogyasztom.
Jó étvágyat kívánok!