Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Csicseriborsó pörkölt spenótos quinoa-rizottóval, fenyőmaggal

2018. május 15. - Kasza Anita

Nemzetek találkozása: magyaros a klasszikus paprikás pörkölt alapnak köszönhetően, kicsit mediterrános a fonnyasztott fokhagymás spenótnak köszönhetően, de jutott bele egy kicsi Japán is a miso jóvoltából. :) Mostanában eléggé ráálltam a miso használatára, mert rendkívül egészséges, és én az ízét is nagyon szeretem. Japánban állítólag sokan azért élték túl az atomkatasztrófát, mert nagy mennyiségben fogyasztottak misot. Érdemes ebből is a jó minőségű, bio változatot vásárolni, nem pedig az "agyonízfokozott' verziót. 
Ez az étel szuper egészséges egészséges: összes esszenciális aminosav egyben, teljes értékű fehérjebevitel vegán módra, isteni finom változatban.... nyami.... 

32532360_1943203289083928_5515202212424318976_n.jpg

Összetevők:

Csicseriborsó pörkölt:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 1 nagy doboz (vagy két kicsi :D) csicseriborsó konzerv lecsepegtetve, átöblítve (akár szárazból is főzhetem, ez esetben előtte való éjjel be kell áztatni.)
  • Tiszta só (pl. Himalája só)
  • Bors
  • 1 lapos evőkanál fűszerpaprika

Quinoa-rizottó:

  • 25 dkg quinoa
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 3 marék spenót
  • 3 evőkanál vegán margarin
  • 1 zacskó miso paszta (ennek híján 1db bio zöldségleves kocka)
  • Tiszta só
  • Bors
  • A tálaláshoz: fenyőmag

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, apróra vágom, kókuszolajon megpárolom, hozzányomom a megtisztított fokhagymagerezdeket. A paprikát és a paradicsomot megmosom, kockákra vágom, majd a hagymához adom, pár löttyintésnyi vizet adok hozzá, sózom, borsozom, és néhány percig párolom. Megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az átöblített csicseriborsót, felöntöm kevés vízzel, összeforgatom, néhányat hagyom rottyani és már kész is. Igény esetén utófűszerezhető.

A quinoát több léből megmosom, és folyó víz alatt is átöblítem, hogy ne maradjon kesernyés utóíze. A spenótot is alaposan megmosom, vastag szárát letépkedem. Egy nagyobb edényben margarint olvasztok, hozzányomom a megtisztított fokhagymagerezdeket, és hozzáadom a quinoat, sózom, borsozom, keverek rajta néhányat. Majd ugyanúgy járok el, mint a rizottó készítésénél, vagyis mindig kevés vizet adok jelen esetben a rizs helyett a quinoához, amennyit éppen mindig felvesz. Közben hozzáadom a spenótot és a miso pasztát (vagy a bio zöldségleves kockát) Kb. 20 perc alatt készre is fől. A végén érdemes megkóstolni, igény esetén a lágyabb íz elérése végett adható hozzá még egy kevés vegán margarin.

A csicseriborsót a spenótos quinoa-rizottóval tálalom. Megszórom kevés fenyőmaggal. Mennyei! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr6113944538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása