Hozzávalók:
A mákos gubához
- 4 db tönkölykifli (vagy egyéb kifli)
- 8 dl mandulatej
- 1 tasak vaníliaízű pudingpor
- Darált mák
- Por állagú eritrit (vagy egyéb természetes édesítőszer)
- Kókuszolaj
A turmixhoz:
- 1 doboz (250g) fagyasztott áfonya
- Néhány szem magozott, fagyasztott sárgabarack
- Tisztított víz
- Kevés frissen facsart citromlé
- Ízlés szerint agávé szirup vagy méz
- Tisztított víz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 175 fokra. A kifliket felkarikázom, a tepsit kikenem vékonyan kókuszolajjal. A darált mákot elkeverem ízlés szerinti mennyiségű por állagú eritrittel. A mandulatejből kimerek egy evőkanálnyit egy kis tálkába, elkeverem a pudingporral és 3 evőkanál eritrittel, a maradék mandulatejet felforralom, majd folyamatosan kevergetve hozzáadom a pudingporos egyveleget, hagyom rottyani néhányat és lehúzom a főzőlapról. A lényeg, hogy ez a puding a megszokott főzött pudingnál hígabb legyen. A tepsi aljára teszek egy sort a felkarikázott kifliből, leöntöm a pudinggal, alaposan megszórom az édesített darált mákkal, és ugyanígy járok el a következő réteggel, amíg el nem fogy az alapanyagom. A tepsit sütőbe tolom kb. 15 percre.
A turmix hozzávalóit turmixgépbe teszem. Először kevés vízzel simára turmixolom, majd tetszőleges sűrűségűre hígítom.
És már el is készült az egészséges, tápanyagokban gazdag, finom reggelink. Jó étvágyat hozzá!