Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Ezer ízű zöldséges pirított rizs

2019. szeptember 25. - Kasza Anita

Régebben ezt a receptet földimogyoró olajjal bolondítottam. Most már tudom, hogy enélkül is - felesleges üres kalóriák nélkül is - rendkívül ízletes ételt lehet varázsolni. Ebben a finomságban helyet kap a sós, a csípős, a savanyú, az édes, és a kesernyés ízvilág is, így lesz tökéletes az ízharmónia. 10 perces mennyei vacsora tálalva. Íme:

71642829_510291619537540_2950748433360617472_n.jpg

Hozzávalók:

- Basmati rizs
- Bármilyen hagyma
- Néhány gezed fokhagyma
- Egy kis darab gyömbér
- Pici darab chili paprika vagy cayenne chili fűszer (elhagyható)
- Tamari szósz (gluténmentes szójaszósz)
- Agávé/datolya vagy rizs szirup vagy esetleg juharszirup
- Kevés balzsamecet (szeritnem a DMbio a legfinomabb)
- Csomósodásgátló-mentes só
- Bors
- 2 marék friss bazsalékomlevél
- 2 marék földimogyoró
- Egy fél lime vagy citrom frissen facsart leve
- Zöldségek ízlés szerint (jelen esetben én kelkáposztát, sárgarépát és gombát használtam, de akár brokkoli, karfiol, zöldborsó, káposztafélék, édesburgonya, paszternák.... is mehet bele)
- Extra feltétként használható még pár szelet pirított tofu vagy tempeh.

Elkészítés:
A basmati rizst a csomágolás szerinti módon megfőzöm, ez egy bő 10 perc. Ez idő alatt el tudom készíteni az ezerízű zöldségragumat is. :D Egy wok serpenyőben kevés vízen, kis lángon üvegesre párolom a hagymát (nagyon odafigyelek, mert a víz az olajjal ellentétben elpárolog), hozzányomom a fokhagymát, a gyömbért és egy kevés chilit, az apróra vágott firss bazsalikom felét. Hozzáadom a tisztított, szeletelt zöldésgeimet, megöntözöm kevés Tamari szósszal, agávé sziruppal, balzsamecettel (arányaiban ebből kell a legkevesebb). Sózom, borsozom a ragut. Feltekerem a lángot, és néhány percig kevergetve pirítom a ressre pirítom a zöldségeket. Ha elkészült a rizs, leszűröm és a zöldségekhez keverem, 2-3 percig kevergetve együtt pirítom őket tovább. Majd megöntözöm a citrom vagy lime levével, megszórom a földimogyoróval és az aprított bazsalikom másik felével.

Jó étvágyat kívánok!

Kasza Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr7715166738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása