Nagyon magas tápértékű reggeli, tízórai,vagy uzsonna a gyerkőcöknek a suliba csomagolva a benne lévő igen egészséges összetevőknek köszönhetően.
Az alábbi gluténmentes lisztkeverék kiválóan alkalmazható egyéb édes süteményekhez is.
Összetevők:
- 2 csésze gluténmentes lisztkeverék (összetevők eggyel lentebb :)
- 1 zacskó bio foszfátmentes sütőpor
- 3/4 csésze kókuszvirágcukor (fogyókúrázóknak 0 kalóriás természetes édesítőszer, pl. eritrit)
- 1 teáskanál fahéj
- 3/4 csésze darált dió
- 1/3 csésze kókuszolaj
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 1 csésze vaníliás mandulatej
- 1/2 csésze üveges almapüré vagy friss alma lereszelve
A gluténmentes lisztkeverék összetevői arányaiban:
(Én általában ennek a kétszeresét vagy háromszorosát szoktam bekeverni, hogy maradjon bőven a következő sütéshez is. :)
- 240g barna rizsliszt
- 96g burgonyakeményítő
- 40g rizsliszt
- 30g tápióka keményítő
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kókuszolajat megolvasztjuk és összekeverjük a nedves összetevőkkel: a mandulatejjel, a vanília aromával és az almapürével (vagy reszelt almával). Az összes száraz összetevőt összekeverjük egy külön tálban, majd a nedves összetevőket a szárazakhoz öntjük, és alaposan elkeverjük. Muffin-papírral bélelt muffinsütő tepsibe adagoljuk a tésztát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Isteni finom vaníliás, lágy muffin lesz a végeredmény. :)