Gluténmentes, ízletes étel. Tartalmazza valamennyi esszenciális aminosavat, amelyekből a szervezet képes felépíteni a szükséges fehérjéket!
Hozzávalók kb. 8 személyre:
- 10 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 0,5 – 0,7 L rizstej
- 2 púpos ek. barna rizsliszt
- Tiszta só, borsikafű, kakukkfű (sok), rozmaring (kevés)
- 2 teáskanál ételízesítő (Mesterséges adalékanyagoktól mentes vagy bio)
- Frissen facsart ciromlé (opcionális)
- Eritrit (opcionális)
- Kókuszolaj
- 1 nagy konzerv csicseriborsó
- 50 dkg barna rizs
- 1 db bio zöldésleveskocka (vagy bio ételízesítő)
Elkészítés:
A barna rizst átmosom, és egy bio zöldésleveskockával ellátott vízben, kevés sóval megfőzöm.
A hagymát megdinsztelem a kókuszolajon. Hozzáadom a félholdakra vágott sárgarépát, fűszerezem valamennyi fűszerrel, öntök alá kevés vizet, épp hogy le ne égjen, és néhány percig fedő alatt párolom. Meghintem a barna rizsliszttel és felöntöm annyi rizstejjel, amennyi pont ellepi. Kevergetve tetszőleges puhaságúra párolom. (Én enyhén roppanósra hagytam.) Szükség esetén utóízesítem a megadott fűszerekkel. Ha nem találjuk elég harmonikusnak az ízvilágot, facsarhatunk rá kevés citromlevelet és adhatunk hozzá egy csapott evőkanál eritritet.
Eközben a csicseriborsó konzervet leszűröm és serpenyőben, kevés kókuszolajon megpirítom a csicseriborsószemeket. (Mivel picit sótlannak ítéltem a konzervet (ez a jobbik eset :)), enyhén meg is sóztam. )
Ízlés szerinti friss zöldséggel, friss salátával tálalom.
Jó étvágyat kívánok!