Ez egy nagyon egyszerű, finom és lágy piskótatészta :)
Hozzávalók: Egy 18cm x 29cm-es tepsihez
- 35 dkg tönkölyliszt
- 6 dkg kókuszolaj
- 1 zacskó foszfátmentes sütőpor
- 1 csipet só
- 15 dkg eritrit
- Kb. 3,5 dl zabtej vagy rizstej
- Egy kevés őrölt vaníliapor
- Fél citrom leve
- A piskóta tetejére: szeletelt eper
Elkészítés:
A liszteket elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A növényi tejet elkeverjük az olvasztott kókuszolajjal, az eritrittel, a citromlével, a vaníliával. Majd a nedves keveréket a szárazhoz öntjük, és simára keverjük a masszát. Rátesszük a szeletelt epret. Kiolajozott tepsibe szétterítjük és 185 fokos sütőben körülbelül 25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Ha kész, meghinthetjük a tetejét kevés por állagú eritrittel.
Fogyasszuk élvezettel! :)