Nagyon egyszerű, de annál egészségesebb és finomabb nasi gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ismét egy remek példája annak, honnan is lehet kalciumhoz jutni tejtermékek fogyasztása nélkül!
A datolya kiváló magnézium-, kalcium- és vasforrás, telis-tele van az idegrendszer működését támogató B vitaminokkal, remek szíverősítő, segíti a kiegyensúlyozott emésztést, fantasztikus energiaforrás sportolóknak.
A kesudió remek szelén-, réz-, magnézium- és kalciumforrás, segíti a datolyában lévő vas felszívódását, támogatja a szervezet szabad gyökök elleni küzdelmét, rákmegelőző hatású, segíti a nyugodt alvást…. Nagyon sokáig lehetne még sorolni áldásos hatásait.
Érdemes elgondolkodni tehát azon, hogy ilyet vagy egy csokoládét adjunk nassolás gyanánt gyermekünknek.
Kesudió helyett használhatunk mandulát is, ez esetben érdemes egy picit jobban sózni és a vaníliaport elhagyni.
Hozzávalók 30 falatkához:
- 15 db magozott és felezett királydatolya
- 20 dkg kesudió (vagy mandula)
- Vaníliapor (Ennek hiányában is fonom lesz, ha mandulát használunk, ahhoz én nem tennék.)
- 1 csipet tiszta só
Elkészítés:
A kesudiót egy csipet sóval és tetszőleges mennyiségű vaníliaporral (elhagyható) aprítógépbe tesszük. A gépet addig berregtetjük, amíg gyurmaszerű, könnyen formázható masszát kapunk. Ez eltart körülbelül 10-15 percig, és közben néhányszor le kell állítani a gépet, hogy az oldalára tapadt kesudiót egy kés segítségével lekaparjuk.
Az elkészült kesudióvajat a felezett királydatolyákba töltjük.
Nyami! :P