A chia mag igen fontos omega-3 zsírsav forrás, amely az idegrendszer optimális működése érdekében elengedhetetlen. Gyermekek esetében hozzájárul az agy fejlődéséhez, ezért nekik kifejezetten fontos az omega-3 zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztása.
Összetevők: 4 személyre
- 8 dl vaníliás mandulatej (vagy ízlés szerinti natúr vagy vaníliás növényi tej, pl. rizstej)
- 8 púpos evőkanál chia mag
- 2 púpos evőkanál holland kakaópor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- Kevés természetes édesítőszer ízlés szerint (én itt agávészirupot használtam)
Elkészítés:
A chia magot turmixgépbe kanalazzuk, felöntjük kevés növényi tejjel, hozzáadjuk a kakaóport és a kókuszreszeléket. 30-60 másodpercen keresztül alaposan összeturmixoljuk. Ahogy sűrűsödik, fokozatosan adjuk hozzá a maradék növényi tejet. A végén megkóstoljuk, én csak ekkor teszem hozzá az édesítőt, mivel nem kell belőle sok, mert a növényi tej már alapjáraton is édes. Végül ezzel is összeturmixoljuk. Kis tálkákban vagy poharakban néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük a pudingot. Reggel mennyei reggeli lesz belőle friss gyümölcsökkel vagy aszalt gyümölcsökkel, esetleg olajos magvakkal, müzlivel vagy granolával tálalva.
Jó étvágyat kívánok!