Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Csodálatos csokis chia puding

2018. május 14. - Kasza Anita

A chia mag igen fontos omega-3 zsírsav forrás, amely az idegrendszer optimális működése érdekében elengedhetetlen. Gyermekek esetében hozzájárul az agy fejlődéséhez, ezért nekik kifejezetten fontos az omega-3 zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztása.

Összetevők: 4 személyre

  • 8 dl vaníliás mandulatej (vagy ízlés szerinti natúr vagy vaníliás növényi tej, pl. rizstej)
  • 8 púpos evőkanál chia mag
  • 2 púpos evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • Kevés természetes édesítőszer ízlés szerint (én itt agávészirupot használtam)

img_3369.JPG

Elkészítés:

A chia magot turmixgépbe kanalazzuk, felöntjük kevés növényi tejjel, hozzáadjuk a kakaóport és a kókuszreszeléket. 30-60 másodpercen keresztül alaposan összeturmixoljuk. Ahogy sűrűsödik, fokozatosan adjuk hozzá a maradék növényi tejet. A végén megkóstoljuk, én csak ekkor teszem hozzá az édesítőt, mivel nem kell belőle sok, mert a növényi tej már alapjáraton is édes. Végül ezzel is összeturmixoljuk. Kis tálkákban vagy poharakban néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük a pudingot. Reggel mennyei reggeli lesz belőle friss gyümölcsökkel vagy aszalt gyümölcsökkel, esetleg olajos magvakkal, müzlivel vagy granolával tálalva.

Jó étvágyat kívánok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr4013944494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása