Már nagyon várjuk a kellemesebb időt és a napocska melengető sugarait így tavasz vége felé. Ez a muffin olyan „melegítő” hatású fűszereket tartalmaz, mint a fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és gyömbér, fogyasztása után mégis kellemesebb kimenni a hidegbe, ha éppen muszáj. Diótejjel fogyasztva isteni volt! A diótej receptje itt található: http://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/2017/03/02/diotej
Hozzávalók: 15 db lett belőle, a csészém 3dl-es.
- 2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 zacskó bio (de mindenképp foszfátmentes sütőpor!)
- Fél csésze diótejből visszamaradt diópép (vagy darált dió, ez esetben picivel több rizstejre lesz szükség, mivel a darált dió teljesen száraz)
- 1 db héjazott alma lereszelve, kevés citromlével meglocsolva
- 4 teáskanál almáspite fűszerkeverék – bioboltokban kapható (fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és szerecsendióvirág keveréke – ezeket természetesen külön-külön is hozzá lehet adni, fahéjból és szegfűszegből mehet bele több, a többiből kevesebb)
- 1 teáskanál őröl gyömbér
- Negyed teáskanál őrölt szerecsendió
- Kicsivel több, mint fél csésze olvasztott kókuszolaj
- 2/3 csésze kókuszvirágcukor
- 1 csésze rizstej
Mellé fogyasztva: diótej
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel, a diópéppel vagy a darált dióval, a reszelt citromlével meglocsolt almával. A kókuszolajat összemelegítjük a rizstejjel és beleolvasztjuk a kókuszvirágcukrot, nem kell forralni, csak langyosítani! A folyékony részt a száraz részhez egyenletesen hozzákeverjük és muffin papírokkal bélelt muffintepsibe tesszük. Kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Nyam-nyam :P