Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Kurkumás padlizsánkrém

2017. május 02. - Kasza Anita

Ismét egy finom és egészséges reggelink volt, a gyerekek nem győztek repetázni. :)
A padlizsán kedvező hatást gyakorol a koleszterinre mivel vértisztító tulajdonsággal rendelkezik, puffadás esetén is hatásos, segít leküzdeni az emésztési problémákat. (Feltéve, ha nem tejtermékkel készítjük!) Tartalmaz A-, B1-, B2- és C-vitamint, az ásványi anyagok közül van benne vas, foszfor, kálium, kalcium, magnézium és nátrium is. Számos antioxidáns található benne, így segít megelőzni a rákos sejtek burjánzását. Nyákoldó hatású, érdemes allergia esetén fogyasztani. (Ismételten nem tejtermékkel!)
A legfontosabb tudnivalók a kurkumáról (De nagyon sokáig lehetne sorolni): Használjuk rendszeresen! Erős antioxidáns, hatékony gyulladáscsökkentő, daganatellenes, antibakteriális, antivirális, immunstimuláló hatással rendelkezik. A kurkumin növeli az epe oldhatóságát, gátolja az epekő kialakulását, és segíti a már meglevő kövek kiürülését, vízhajtó hatású. Segít a fiatalság megőrzésében számos jótékony hatásának köszönhetően. :)

dscn0933.JPG

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1,5 teáskanál kurkuma
  • Tiszta só
  • Bors
  • Pár csepp citromlé
  • 1 teáskanál eritrit (cukor helyett)
  • Olívaolaj
  • 3 evőkanál szójatejföl (elhagyható)

Elkészítés:

A padlizsánokat megmosom, villával megszurkálom és egy tepsiben sütőpapírra helyezve kb. 40 perc alatt 200-ra előmelegített sütőben héjastul megsütöm.
Közben a vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítom, a vöröshagymát elaprítom és olívaolajon pár percig párolom, majd hozzányomom a fokhagymát. Sózom, borsozom, hozzáadom a kurkumát, és lehúzom a tűzről/főzőlapról.
Miután megsültek a padlizsánok, a belsejüket kikanalazom a héjukból (könnyű dolgom van, mert könnyen leválik), és rádobálom a fűszeres hagymához. Hozzáadom a frissen préselt kevés citromlevet és az eritritet, és a szójatejfölt is, ha használok. Az egészet botmixerrel pürésítem, valami egészségesebb féle kenyérpirítósra kenve friss zöldségekkel tálalom. (Gluténmentes kenyérrel tálalva gluténmentes reggeli! :)

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr9712474175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása