Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Fonott (vagy éppen nem fonott) kalács egészségesebb kivitelben :)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

2017. április 16. - Kasza Anita

Ez a fonott kalács éppen ugyanúgy készül, mint kevésbé egészséges, klasszikus változata, pontosan ugyanúgy kel is meg, csupán az összetevők módosulnak, amelyek ebben az esetben ezek lesznek: 1/4 rész teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 3/4 rész fehér tönkölyliszt, rizstej, élesztő, kókuszvirágcukor…

Tovább

ÁKOS - SZABADON

Ákos csodálatosan megírta, mi zajlik ma a világban - Na ki érti meg a szöveget??

Ákos zseniális dalszövegíró és előadóművész. Érdemes alaposan megfigyelni a szöveget, mert nagyon sokat elárul arról, mi zajlik manapság a világban! Minden elismerésem annak, aki képes felfogni és jól értelmezni ezt a szöveget!

Tovább

Székelykáposzta vegán módra

Finom, megszokott íz egészségesebb kivitelben

7 éves kisfiam háromszor repetázott :). Érdemes lenne kipróbálni gabonakolbásszal is, amit közvetlenül az elején a párolt vöröshagymához adunk, majd azt követően adjuk hozzá káposztát.   Hozzávalók: 6 adaghoz 1,5 kg savanyú káposzta 2 fej vöröshagyma 8 gerezd fokhagyma 4 teáskanál…

Tovább

Vegán epres piskóta

Tejmentes, tojásmentes, cukormentes

Ez egy nagyon egyszerű, finom és lágy piskótatészta :) Hozzávalók: Egy 18cm x 29cm-es tepsihez     35 dkg tönkölyliszt 6 dkg kókuszolaj 1 zacskó foszfátmentes sütőpor 1 csipet só 15 dkg eritrit Kb. 3,5 dl zabtej vagy rizstej Egy kevés őrölt vaníliapor Fél citrom leve A piskóta…

Tovább

Harmónia

Csodálatos álmom volt a minap éjjel: Láttam, s látom, ahogy eljössz értem. Szíved ráterel Téged arra az útra, Amelyik a legszebb, s ezt Őrangyalod súgja. Lelkeddel merengesz mélyen a szemembe, Szinte lélegzetet venni is teljesen felejtesz, És ahogy meredten a lelkembe tekintesz, Szerelmed lángja…

Tovább

A glutén-, laktóz- és kazein érzékenységről

Saját tapasztalat alapján is

Egyre több embert érint az ételallergia vagy ételintolerancia manapság Magyarországon. Nagyon sok a gluténérzékeny, de még mindig a BL 55 lisztettel (búzafinomliszt) készítik a legtöbb pékárut, vagy legalábbis majdnem mindegyikben fellelhető ez egy átlagos, közeli pékségben vagy szupermarketben. …

Tovább

Egészségünk és a mai magyar fogyasztói társadalom

Ön tudatos fogyasztó?

Közgazdászként megtanultam, hogy a fogyasztói társadalomban mindent a kereslet és a kínálat viszonya határoz meg. Azonban hogy is van ez valójában? Normális esetben a kereslet határozza meg a kínálatot. Vagy mégsem? A szakdolgozatomat marketing témakörben írtam valamikor. Valószínűleg abban…

Tovább
süti beállítások módosítása