Extra gyors, egyszerű, olcsó, finom ebéd. Az eredeti milánói makarónitól annyiban különbözik ez a ragu, hogy a szokásos gépsonkát csicseriborsóval helyettesítjük, és azt ugyebár nem nehéz kitalálni, hogy a csicseriborsó a szervezet számára sokkal több hasznos tápanyagot tartalmaz, mint a gépsonka. Itt olvasható részletesen, hogy mit is: https://www.hazipatika.com/taplalkozas/zoldseg_gyumolcs/cikkek/csicseriborso_remek_rost_es_vitaminforras/20131001210212.
Mivel van az ételünkben egy hüvelyes (csicseriborsó) és egy teljes értékű gabona (barna rizstészta), már biztosított az összes esszenciális aminosav, amelyekből a szervezet könnyedén felépíti a szükséges fehérjéket. :)
Összetevők:
- 500g szeletelt, tisztított csiperkegomba
- 1 doboz konzerv csicseriborsó (nem kell félni a konzervtől: az összetevői: csicseriborsó, víz, só :)
- Olívaolaj vagy kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- Kb. fél üveg (300g) paradicsompüré (passata) (Paradicsomszezonban adhatunk hozzá néhány szem friss, szeletelt paradicsomot is)
- Tiszta só (pl. Himalája só)
- 1 teáskanál borsikafű
- 1,5 teáskanál oregánó
- 1,5 teáskanál kakukkfű
- 1,5 teáskanál bazsalikom
- 1 lapos evőkanál eritrit
+ barna rizstészta és reszelt növényi sajt
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson leírt módon megfőzzük. A konzerv csicseriborsó levét leöntjük és átmossuk. A megtisztított és felszeletelt hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzányomjuk a megtisztított fokhagymát. Hozzáadjuk a tisztított, szeletelt gombát is, sózzuk és fűszerezzük a megadott fűszerekkel, néhány perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a csicseriborsót, és felöntjük a paradicsompürével. Megvárjuk még rottyan néhányat, hozzáadjuk az eritritet, majd megkóstoljuk, és szükség esetén utófűszerezzük. Az elkészített tésztával és reszelt növényi sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!