Az eredeti, kevésbé egészséges palacsintatészta vegán, gluténmentes kivitelben. Készíthető a tészta 100% hajdinalisztből is, azonban tapasztalataim szerint úgy kevésbé ízletes. Őrölt zabpehellyel kombinálva viszont nagyon finom. Teljesen fölösleges lenne ebben a tésztakeverékben a tojás, mivel a zabpehely és a hajdinaliszt is kellőképp ragadós. :) Arra viszont fel kell készülni, hogy ezek a palacsinták a hagyományosnál lassabban sülnek meg. A hajdina kedvező élettani hatásairól már itt írtam korábban: http://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/2017/04/25/hajdinakasa_datolyakaramellel_friss_es_aszalt_gyumolcsokkel
A zabpehely csodálatos hatásairól itt lehet olvasni: http://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/2017/04/19/mennyei_kremes_zabkasa_kokuszviragcukros_diomorzsaval_es_eperrel_tokeletes_reggeli
Hozzávalók:
- 1 bögre gluténmentes zabpehely ledarálva
- 1 bögre hajdinaliszt
- Kb. 2,5 dl szénsavas ásványvíz
- Kb. 4-5 dl rizstej vagy bármely más kedvelt növényi tej
- 1 csipet só
- Kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A zabpelyhet turmixgép, aprítógép vagy kávédaráló segítségével ledaráljuk. A szilárd összetevőket összekeverjük, és egy kézi habverő segítségével folyamatosan keverjük hozzá az ásványvizet és a növényi tejet, úgy, hogy egy csomómentes, híg palacsintatésztát kapjunk. Palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat. (Egyszerre 3db palacsintasütőt használok, hogy haladósra vegyem. :)
Fincsi és egészséges reggeli, desszert vagy éppen tízórai a gyerkőcnek a suliba a kedvenc töltelékével :)