Összetevők:
- 1 Kg mirelit zöldbab
- 250 g barna rizs
- 1 tömb tofu
- 1 kis rúd csicserikolbász (opcionális)
- 1 nagy doboz szójatejföl
- Növényi sajt
- 2 fej vöröshagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- Tiszta só
- Bors
- Fűszerpaprika
- Fűszerkömény
- Kókuszolaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 190 fokra. A barna rizst és a zöldbabot külön-külön sós vízben megfőzöm. A tofut az aprítógépbe darabolom, ha van itthon, teszek bele egy kis csicserikolbászt is, meghintem egy kevés sóval, borssal és fűszerpaprikával, majd "darált hús" állagúra aprítom az egyveleget. A vöröshagymát kókuszolajon üvegesre párolom, sózom, borsozom, hozzányomom a fokhagymát és teszek hozzá egy lapos evőkanál fűszerpaprikát, azonnal felöntöm egy kevés vízzel, és hirtelen elkeverem. Hozzáadom a tofu-"darál húst", néhányat keverek rajta, majd elzárom, főzést nem igényel. Egy tepsit kikenek kókuszolajjal, és elkészítem a rétegzést: alulra kerül a zöldbab fele, a következő a barna rizs (ezt ízlés szerint meghinthetem egy kevés sóval, borssal, esetleg természetes ételízesítővel), erre kerül rá a pörkölt, majd a tetejére a zöldbab másik fele. A legtetején pedig eloszlatok egy nagy doboz szójatejfölt és reszelek rá növényi sajtot.
A tepsit betolom a sütőbe és kb. 30 percig sütöm.
Savanyú káposztával tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!