Hozzávalók:
- 200 gramm köles
- 90 gramm barna rizsdara
- 1 liter növényi tej (jelen esetben kókusztejet használtam)
- Kevés vaníliakivonat/vaníliás nádcukor/vaníliapor
- 4 evőkanál eritrit
- 1 citrom frissen facsart leve
- Gluténmentes panírmorzsa (szerintem földimandula panírban isteni!)
- Házilag készített (majd adok receptet ehhez is) vagy jelen esetben egy kis csalással boltban vásárolt vegán csokis mogyorókrém :D
- Néhány szem gyümölcs díszítésnek

Elkészítés:
A növényi tejet felteszem melegíteni. A kölest alaposan átmosom több lében, majd a már forrásban lévő növényi tejhez adom a vaníliával vagy a vaníliás nádcukorral együtt, kis lángom puhára főzöm. Mikor majdnem kész, belekeverem a barna rizsdarát és az eritritet, néhány percig kevergetem, majd lehúzom a tűzről és hagyom kihűlni. Közben a panírmorzsát egy száraz serpenyőben kissé megpirítom. Mikor már a kezemnek megfelelő hőmérsékletűre hűlt a masszám, meglocsolom a citrom levével, alaposan összegyúrom és gombócokat formálok belőle, amelyeket meghempergetek a pírított panírban. Mogyorókrémmel és gyümölcsökkel tálalom. Mennyei!
Nem is kell hozzá jó étvágyat kívánni, seperc alatt eltűnik! ;)

Kasza Anita