Egészséges és finom reggeli. Ez a palacsintatészta rendkívül egyszerű és jól kezelhető. Szép vékony palacsintákat lehet belőle "gyártani". :) Az "angyalka" feje dióvajból készült.
Hozzávalók kb. 16 db palacsintához:
A palacsintatésztához:
- 1 csésze zabpehelyliszt (én ezt zabpehelyből házilag darálom)
- 1 csésze szitált tönkölyliszt (vagy finom őrlésű tönkölyliszt)
- 1 csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 csipet só
- 0,5 L szénsavas ásványvíz
- 1 csésze rizstej
- Kókuszolaj a sütéshez
(A csészém 2,5dl-es)
A töltelékhez:
- Diótejből visszamaradt diópép (Kb. 20dkg volt az eredeti dióbél mennyisége)
Diótej recept itt: http://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/2017/03/02/diotej - 10 dkg kesudió
- 1 csipet só
- Magas gyümölcstartalommal rendelkező, lehetőleg cukormentes sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverem a liszteket, adok hozzá egy-két csipet sót. Egy kézi habverő segítségével folyamatosan kevergetve adom a liszthez a szénsavas vizet és a rizstejet, csomómentesre keverem. A palacsintákat kókuszzsírral vékonyan kikent serpenyőben kisütöm.
A dióvajhoz a diótejből visszamaradt diópépet és a kesudiót erős konyhai aprítógépbe teszem, és egy csipet sóval sokáig berregtetve „vajat” készítek belőle. Időnként késsel lekaparom a gép falára ragadt pépet.
Amennyiben nem szeretnénk pepecselni a dióvaj készítésével, mert kissé hosszadalmas, kb. 20 perc, a diótejből visszamaradt diópép baracklekvárral is megállja a helyét a palacsintában.
A palacsintát bármilyen tetszőleges friss gyümölccsel tálalom.
Jó étvágyat kívánok!