Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Az elengedésről és a tudatos teremtésről

Avagy hogyan érjük el épp a kívánt dolog ellenkezőjét az el nem engedéssel

2017. március 01. - Kasza Anita

 

Nagy valóimages.jpgszínűséggel  mindnyájunkkal előfordult, hogy olyannyira akartunk valamit vagy valakit, hogy folyton csak ez az egy dolog vagy személy járt az eszünkben, és teljesen képtelenek voltunk másra koncentrálni. Iszonyatosan erős görccsel szorítjuk ilyenkor a vágyott tárgyat, személyt vagy szituációt, nehogy véletlenül kicsússzon a markunkból. Ez az az érzés, mikor egyszerűen teljes mértékben lehetetlen számunkra, hogy megéljük a jelen pillanatát, kiélvezzük a számunkra megadatott szép dolgokat. Pedig ilyenkor pontosan az lenne a leglényegesebb, hogy csak a MOST szépségeire koncentráljunk.
Van egy nagyon fontos dolog, amit sokáig nem tudtam megérteni az elengedéssel kapcsolatban. Nem a vágyott dologról, élethelyzetről vagy személyről kell végleg lemondani, hiszen a tudatos teremtés által ez élethelyzet vagy tárgy, ha úgy szeretnénk, és ha ténylegesen úgy kell történnie, bevonzható az életünkbe.   Úgyis fogalmazhatnánk, ha elengeded és a Teremtő is úgy akarja, visszaszáll hozzád!
Lényegében a görcsös szorítás elengedéséről van szó, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy bevonzzuk a kívánt tárgyat, személyt vagy élethelyzetet az életünkbe.  Ha ezt a görcsös szorítás kerít minket hatalmába, félelemmel telítődünk, azonnal blokkoljuk a tudatos teremtést, vagyis épp az ellenkezőjét érjük el a görcsöléssel, mint amit szeretnénk. Tehát az el nem engedéssel épp taszítani fogjuk magunktól a vágyott dolgot vagy élethelyzetet.

Mit kell tennünk ahhoz, hogy a tudatos teremtést vagyis a vonzás törvényét működésbe hozzuk?

Ahhoz, hogy a vonzás törvényét beindítsuk, nagyon fontos, hogy a JELEN-ben, az ITT és  MOST-ban érezzük jól magunkat és ezt a „jól érzem magam” áramoltassuk magunkból a külvilág felé. Ha jól érzed magad, ezt vonzod be magadnak. Ha pozitív tudsz maradni és pozitívan tudsz nyilatkozni, mosolyogsz az emberekre, ők is mosolyognak rád. Aki a boldogságra koncentrál, arról beszél, hogy milyen jól érzi magát, az jól is fogja érezni magát a továbbiakban is. Aki folyton panaszkodik, az viszont csak rossz dolgokat képes bevonzani magának, mert az sugározza kifelé, hogy milyen rossz neki. És ez a széria állandóan csak folytatódik, mindaddig, amíg tart „a rosszul érzem magam” effektus. Aki folyton arról panaszkodik, hogy mennyire nincs pénze, milyen sok az adóssága, az folyton még több és még több adósságot halmoz fel magának. Megfigyeltük már ezt a környezetünkben élő embereken?

Ha-ha-ha, könnyű ezt így kijelenteni, gondolhatja most a kedves Olvasó…. Hogyan érezzem jól magam, mikor az a valami vagy valaki, amit vagy akit nagyon szeretnék, nem lehet az enyém?

Az alábbi érzések, tevékenységek alkalmazásával pontosan 3-szor vonzottam be magamnak plátói szerelmemet, vagyis 3 alkalommal találkoztam vele, mikor arra az esély igen minimális volt.

  1. Hála
    Ilyenkor az első és legfontosabb dolog a HÁLA érzése. Legyünk hálásak teljes beleéléssel a Jóistennek, az Univerzumnak, Krisnának vagy akiben/amiben hiszünk….. Legyünk hálásak mindazért, amink van, mindazért, amit már elértünk, azért, hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, van megélhetésünk, azért, hogy süt a nap, azért, hogy kék az ég, azért, hogy zöld a fű…..vagy bármiért. Nagyon lényeges, hogy teljes beleéléssel érezzük át a hála állapotát.

  2. Pozitív, kellemes érzés
    Érezzük a szeretetet, ami minket körülvesz és adjunk sok-sok feltétel nélküli szeretetet másoknak! Tegyük azt, amitől éppen jól érezzük magunkat! Foglalkozzunk sokat önmagunkkal, hogy lelkileg feltöltődhessünk! Legyünk olyan emberek társaságában, akikkel jól érezzük magunkat! Játsszunk a gyermekeinkkel, foglalkozzunk házi kedvencünkkel! Sportoljunk, táncoljunk, énekeljünk, nézzünk meg egy jó filmet, ami kikapcsol vagy olvassunk el egy számunkra érdekes könyvet, vagy bármit, ami kellemes érzést vált ki belőlünk! Szabadítsuk fel az endorfint, azaz a boldogság hormont!

  3. Erős hit
    Higgyünk benne, hogy amire vágyunk, azt meg is érdemeljük, igen is jár nekünk. Higgyünk benne, hogy képesek vagyunk az adott élethelyzet megvalósítására. Hány beteg emberről lehet hallani nap mint nap, akikről az orvosok már teljesen lemondtak, és ők hirtelen csoda mód felgyógyulnak valamilyen súlyos betegségből. Ezek az emberek olyan erős hittel rendelkeznek, hogy már pusztán ez a hit képes őket felgyógyítani a látszólag felgyógyíthatatlanból.   (Akár Istenben, akár az Univerzumban, akár önmagukban hisznek)
    Mondogassuk magunknak naponta többször is, hogy belekerüljön a tudatalattinkba is: „Tudom, hogy megtörténik.” (Amit szeretnék)

  4. Vizualizáció
    Képzeljük el az adott dolgot, élethelyzetet, hogy már teljes boldogságban velünk van és átéljük! Képzeljük el az adott szituációt a lehető legnagyobb részletességgel, a lehető legnagyobb beleéléssel!  Ehhez a legjobb időpont, ha épp ellazult állapotban vagyunk, esti vagy reggeli nyugodt percekben, esetleg meditációt követően. A vizualizáció alatt érezzük a boldogságot, a lebegést, azt, hogy, igen, ez tényleg megtörténik. Minél nagyobb a beleélés, annál gyorsabb lesz a teremtés folyamata. A vizualizációt egy a következőhöz hasonló mondattal zárjuk: „Azt kívánom, hogy az épp megvalósulandó helyzet minden érintett javára szolgáljon!” És legvégül ne felejtsünk el köszönetet mondani, mindazért, ami épp megvalósul!

És ne feledjük! Engedjük el! Ha úgy kell lennie, úgyis "visszaszáll" hozzánk! Minden értünk és nem ellenünk történik ezen a Földön. Azért, hogy tanuljunk, erősödjünk, és megtanuljunk emberibb emberek lenni!

Ne feledd, a Jóisten saját képmására teremtette az embert. Tehát úgy, ahogy Ő, Ön is képes vagy a teremtésre! Másképpen fogalmazva:
"Amit az emberi elme el tud képzelni, amiben hinni tud, azt meg is tudja valósítani." (Napoleon Hill)


Sikeres teremtést, varázslást és sok boldogságot kívánok mindenkinek! :)

Őszinte szeretettel:  Kasza Anita

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr2412304489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása