Az avokádó maga a szuperegészség! Emellett nagyon sokféleképpen fogyasztható, fogyasztása elsősorban nyersen ajánlott! Csodás hatása van a szív- és keringési rendszerre, széppé teszi a bőrt, az immunrendszer erősítése szempontjából a legfontosabb vitaminokat tartalmazza: A-, B-, C-, D-, és E-vitaminokat. Az ásványi anyagok közül kalcium, magnézium, foszfor és vas tartalma kiemelkedő, de kiváló kálium, cink, réz és mangánforrás is egyben.
Ha a vásárlást követően azonnal szeretnénk felhasználni, akkor puha avokádót vásároljunk. Ha van pár napja otthon, hogy megérjen, akkor vehetünk keményebbet is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 db érett avokádó
- 15 levél medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Tiszta só
- Kevés bors
- Kevés citrom leve
- Őrölt chili paprika (opcionális)
A tálaláshoz:
- Néhány szelet durumcipó
- Csírák
- Koktélparadicsom
- +bármilyen tetszőleges friss zöldség… :)
Elkészítés:
Az avokádókat hosszában félbe bevágjuk, a magjukat eltávolítjuk és a finom gyümölcsöt kikanalazzuk a héjából. Az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük, és addig berregtetjük a gépet, amíg egy finom homogén krémet nem kapunk.
Pirított durumcipóra kenve a csírákkal és a koktélparadicsommal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!