Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Epres-banános turmix sóskalevéllel

Nem hiába mondják, hogy a zöld turmix vérré válik az emberben – tényleg igaz :)

2017. június 14. - Kasza Anita

Ez a csodálatos élő ital sejt szinten táplál, feltölt energiával. A legkedvezőbb hatást éhgyomorra fogyasztva, egy pohár vizet követően gyakorolja a szervezetre. Igazából ez egy zöld turmix lenne, de a gyerekek miatt a zöld levél arányát kissé csökkentettem benne. Természetesen a gyümölcs és a zöld levelek aránya igény szerint megválasztható.  
Zöld turmixot bármely tetszőleges gyümölcsből és ehető zöld levélből lehet készíteni (sóska, spenót, madársaláta, fejes saláta, mángold, rukkola,  céklalevél, reteklevél, káposztafélék…) A zöld levelek rendszeres fogyasztása erősen ajánlott, mivel a bennük található klorofill szerkezete csaknem azonos az emberi vér hemoglobinjának felépítésével. A klorofill felelős a levél zöld színéért. A gyümölcsöket illetően én kétfélét szoktam bele tenni, amelyekből az egyik egy idény- (télen fagyasztott) gyümölcs, a másik pedig a banán, amely a krémességét és a „kalóriát” adja, hogy tényleg egy tápláló „ételt” kapjunk.  Ráadásul nagyon sokféleképpen ízesíthető különféle fűszerekkel: fahéj, gyömbér, citromfű, bazsalikom, menta… Határ a csillagos ég. Ezért is ajánlott hetente többször vagy akár minden nap zöld turmixot fogyasztani! Gyerekeknek kiváltképp! Egy alapvető szabály van: tejterméket tenni szigorúan tilos ebbe a csodálatos italba.

epres-bananos_turmix.jpg

Hozzávalók: 4 adaghoz

  • 2 db banán
  • 4-5 marék megmosott földieper
  • 2 marék megmosott sóskalevél
  • Fél citrom leve
  • 1-2 evőkanál rizs- vagy agávészirup (ha nem vagy szigorú vegán, méz is lehet)
  • 5-6 dl tisztított víz

Elkészítés:

A banánt a turmixgépbe aprítom, hozzáadom az epret, a sóskát, a citromlevet az édesítőt és annyi vizet, hogy a turmixgép boldoguljon vele. Krémesre turmixolom és fokozatosan hígítom a maradék vízzel.

Kellemes feltöltődést! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr5712592209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása