Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Babburger fűszeres tepsis burgonyával, salátával és Salsa szósszal

2017. március 02. - Kasza Anita


Ez a „húspogácsa” egyszerűen és gyorsan elkészíthető.  Ennek az ételnek az íze vetekszik az eredeti hamburger húspogácsáéval húsevő ismerőseim állítása szerint. Egyébként kifejezetten hússzerető hétéves kisfiam is élvezettel fogyasztja ezt a „játékos húsit” (Ő így nevez mindent, amit én húspótlásra használok :))  
Tápanyag összetétel szempontjából a babburger kiemelkedően magas fehérjetartalommal rendelkezik.
Ugyanakkor nem elhanyagolandó tényező, hogy ez az étel töredékébe kerül annak, amibe a minőségi marhahúsból előállított eredeti megegyezője.

dsc06977.JPG

Hozzávalók: Kb. 8 adaghoz – (4 főre főzök és sok esetben 2 napra)

-3 doboz 400g-os vörös bab konzerv leve nélkül, átmosva (vagy ezzel megegyező mennyiségű előáztatott, főzött vörös bab)
- 2  nagy fej vöröshagyma
- Néhány gerezd fokhagyma (ízlés szerint, nálam egy egész fej is belemegy néha)
- 1 kisdoboz laska- vagy csiperke gomba
- Kb. fél csésze csicseriborsó liszt
- Só (kálium-klorid, csomósodásgátló mentes, pl.: Himalája só)
- Bors
- Kókuszolaj
- Zöld fűszerek vegyesen: oregánó, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, majoranna.

Elkésztés:

A hagymát kókuszolajon megpárolom, fokhagymanyomón hozzányomom a fokhagymát. Sózom, borsozom. Ezután hozzáadom a megtisztított, kissé felaprított gombát (mindegy, milyenre vágjuk, a végén úgyis botmixerrel turmixoljuk az egészet).  A gombát fedő nélkül párolom, hagyom, hogy a leve elpárologjon. Hozzá keverem az átmosott vörös babot, majd az egészet alaposan meghintem ízlés szerinti zöld fűszerekkel.  (Szerintem oregánóból mehet bele a legtöbb, a többiből valamivel kevesebb.) Néhány percig tovább párolom. Ezt követően az egészet botmixerrel leturmixolom, ha szükséges, löttyintek hozzá egy kevés vizet, és hozzáadom a csicseriborsólisztet. Utóízesítem, előnye, hogy ezt a húsos változatával ellentétben ilyenkor is bátran meg lehet kóstolni, egy pici fanyar íz érezhető ebben a fázisban a nyers csicseriborsó liszt miatt, de jól érzékelhető, mivel lehet még ilyenkor feldobni egy kicsit az ízvilágot. :)
Ezután nedves kézzel „húspogácsákat” formálok a masszából és kevés kókuszolajon „angolosra” sütöm mindkét oldalukat.

A krumplit héjában félig megfőzöm, megvárom, még kihűl, majd meghámozom és tetszőleges szeletekre vágom. Sütőpapírral borított tepsiben, sóval, tetszőleges fűszerekkel meghintve, olivaolajjal kissé megöntözve forró sütőben aranybarnára pirítom.

A burgert és a sült burgonyát salátakeverékkel és Salsa szósszal tálalom.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr9412306923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása