Különleges, pikáns izű leves lesz belőle a megadott ízesítéssel.
Az édesburgonya értékes vitaminforrás: B1, B2, B6, C és E vitaminokat tartalmaz, fontos béta karotin forrás. Számos ásványi anyagot tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink is található benne. Gazdag ásványi anyag tartalma miatt rákmegelőző hatást tulajdonítanak neki. Antioxidánsai, vitaminjai és proteinjei segítenek megőrizni a fiatalságot.
Hozzávalók: Kb. 8 adaghoz
- 1,5 kg édesburgonya
- 2 db nagyobb vöröshagyma
- 2 db bio zöldségleveskocka
- 2 evőkanál bio sómentes ételízesítő
- Tiszta só (pl. Himalája só)
- Bors
- Fél teáskanál őrölt gyömbér
- Kevés chili paprika
- Kókuszolaj
- 1 evőkanál eritrit (opcionális, amennyiben szükségét érezzük)
A karamellizált lilahagyma-feltéthez:
- Kókuszolaj
- 4 db lilahagyma
- 2 evőkanál balzsamecet
- Tiszta só
Elkészítés:
A vöröshagymát, a lilahagymát és az édesburgonyát, meghéjazzuk, elaprítjuk. A vöröshagymát pár perc alatt kókuszolajon puhára pároljuk. Hozzáadjuk az eldarabolt édesburgonyát, és fűszerezzük a megadott fűszerekkel. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és beledobjuk a zöldségleveskockát. Puhára főzzük. Ezalatt a kókuszolajon kevés vízzel, kis lángon pároljuk, karamellizáljuk a lilahagymát kb. 30 percen keresztül, a végén hozzáadjuk a balzsamecetet.
Ha megpuhult az édesburgonya, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a rizstejszínt, az eritritet és szükség esetén utóízesítjük.
Tányérokra szedjük a levest és a karamellizált lilahagymával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!