Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Zabpehelylisztes tönkölypalacsinta fahéjas pudinggal

Fahéjimádóknak :)

2017. április 27. - Kasza Anita

A fahéjat sokan támadják manapság mondván, hogy allergén. Valóban allergén, de kifejezetten gyógyhatású fűszer. És ez az allergia közel sem annyi embert érint, mint a tehéntej és az abból készült termékek esetében. Becslések szerint a magyar lakosság körülbelül egyharmada érzékeny a tehéntejben található laktózra, a fahéj esetében azért nem ennyire súlyos a helyzet. (És a tehéntej fehérjéjét adó kazeint még nem is említettük, amelyre szintén sokan érzékenyek.)
A mi családunkban nagyon kedvelt fűszer a fahéj, előszeretettel használom mindenféle édes étel készítéséhez. Jótékony hatásai többek között: szabályozza a vércukorszintet, serkenti a bélműködést és az emésztést, fokozza az agy teljesítőképességét, javítja a vérkeringést, rákmegelőző, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, vírus- és baktériumölő, hangulatjavító hatással rendelkezik, csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, valamint kis mennyiségben naponta fogyasztva állítólag segít a gyomorfekély megelőzésében is az arra hajlamosaknál.

dscn0919.JPG

A palacsintatészta receptje itt olvasható: http://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/2017/03/28/reform_vegan_palacsinta_diovajjal_es_hazi_sargabaracklekvarral_toltve

A fahéjas puding:

Hozzávalók: Kb. 8 db palacsintához

  • 4 dl rizstej
  • 2 púpozott evőkanál vanília pudingpor
  • 1,5 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

3 dl rizstejet felteszek forrni, 1 dl hideg rizstejben pedig kézi habverő segítségével simára keverem a pudingport, a fahéjat és a kókuszvirágcukrot, majd a forrásban lévő rizstejhez keverem, amíg besűrűsödik.
A kisütött palacsintákkal és friss gyümölcsökkel tálalom.
A palacsintát tálalásnál megszórhatjuk kevés por állagú eritrittel.

Finom és egészséges reggeli vagy desszert.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretet-egeszseg-harmonia.blog.hu/api/trackback/id/tr5212457831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása