Avagy hogyan törekedhetünk a testi és a lelki boldogság megélésére

Szeretet-Egészség-Harmónia

Szeretet-Egészség-Harmónia

Tofu-túrós tészta tofutepertővel és szójatejföllel

2019. október 10. - Kasza Anita

Egyáltalán nem szükséges, hogy egészséges és nagyon finom ebédünk elkészítése sok időbe teljen. Ismét nagyon egyszerű, olajmentes, szupergyors, ugyanakkor rendkívül ízletes vegán ebéd készült ma. Íme:

71830191_1126342357565170_6568228687601205248_n.jpg

Hozzávalók:

- Masnitészta
- 1 tömb natúr tofu
- 1 tömb füstölt tofu
- Kevés Tamari szósz
- Tiszta só
- Bors
- Füstölt pirospaprika
- Néhány csepp friss citromlé
- Szójatejföl vagy diétásabb megoldásként natúr szójajoghurt (inkább az utóbbit javaslom, én ezt használtam)

 

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson leírt módon enyhén sós vízben megfőzöm. A natúr tofut egy krumplinyomó segítségével túró állagúra nyomkodom, pár csepp friss citromlevet csepegtetek rá és elkeverem. A füstölt tofut apró kockákra vágom, egy tapadásmentes serpenyőben kevés Tamari szósszal, sóval, borssal, és füstölt piros paprikával fűszerezve megpirítom. A tésztát összekeverem a tofu-túrómmal, megszórom a tofutepertővel és szójatejföllel vagy szójajoghurttal tálalom. Ennyi az egész! :)

Jó étvágyat hozzá!

 

Kurkumás-római köményes vöröslencsefasírt körtecsatnival és basmati rizzsel

Laktató, fűszeres, melegítő étel hideg napokra. Jelen esetben a fasírtot sütőben sütöttem, így szárazabb lett (a csatni ezt valamelyest ellensúlyozta). Aki szereti, ha kicsit szaftosabb, érdemes kevés kókuszolajon sütni serpenyőben. Vannak ételek, amelyek sajnos igencsak követelik az olajat. Szárazon is finom, de olajban sütve sokkal finomabb.

72817094_864236630637136_3234539496955445248_n.jpg

Hozzávalók kb. 13 db fasírthoz:

- 1 bögre vöröslencse
- 1 evőkanál szárított petrezselyemlevél
- 1 bögre finomszemű zabpehely (én gluténmenteset használtam)
- 1 db vöröshagyma
- 4 duci gerezd fokhagyma
- 1,5-2 teáskanál kurkuma
- 1-1,5 teáskanál római kömény
- 2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- 2 teáskanál tiszta só
- Bors
- Esetleg egy kevés természetes, adalékanyagoktól mentes ételízesítő

Hozzávalók a körtecsatnihoz:

- 4 db körte
- 1 db vöröshagyma
- 1 kis darab gyömbér
- Néhány csipet cayenne bors vagy chilipaprika ízlés szerint (ki mennyire csípősre szeretné...)
- Fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
- Tiszta só
- 1-2 evőkanál kókuszvirágcukor
- Néhány csepp almaecet

Elkészítés:

A vöröslencsét átmosom és enyhén sós vízzel és egy evőkanál szárított petrezselyemmel teljesen puhára főzöm, majd egy szűrőben lecsepegtetem. Amennyiben olajmentesen, sütőben szeretném sütni, a sütőt 185 fokra előmelegítem. A basmati rizst a csomagoláson leírt módon elkészítem. A hagymát és a fokhagymát megtisztítom, nagyon apróra aprítom vagy aprítógépben pépesítem. Egy nagyobb tálban összekeverem a zabpelyhet a megfőtt vöröslencsével, a vöröshagymával, a fokhagymával és az összes fűszerrel. Megkóstolom, és szükség esetén utóízesítem. (A zabpehely elég sok fűszert elbír, érdemes egy kicsivel jobban fűszerezni, mint amilyennek ebben a nyers állapotában tűnik, mert mire megsül, nem lesz annyira fűszeres.) A masszát alaposan összegyúrom, és nedves kézzel fasírtokat formázok belőle. Diétásabb verzió szerint sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 perc alatt készre sütöm, ha viszont még finomabbra vágyom, kevés kókuszolajon serpenyőben sütöm meg a fasírtokat. 

A csatnihoz a körtét és a vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd a felaprított gyömbérrel, a kókuszvirágcukorral és a fűszerekkel együtt kb. egy óra alatt egy edényben alacsony lángon besűrítem a csatnit. A végén csepegtetek hozzá egy kevés almaecetet.

A fasírtokat a csatnival és a basmati rizzsel tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

 

 

Hamis túrógombóc kölesből vegán mogyorókrémmel

Hozzávalók:

- 200 gramm köles
- 90 gramm barna rizsdara
- 1 liter növényi tej (jelen esetben kókusztejet használtam)
- Kevés vaníliakivonat/vaníliás nádcukor/vaníliapor
- 4 evőkanál eritrit
- 1 citrom frissen facsart leve
- Gluténmentes panírmorzsa (szerintem földimandula panírban isteni!)
- Házilag készített (majd adok receptet ehhez is) vagy jelen esetben egy kis csalással boltban vásárolt vegán csokis mogyorókrém :D
- Néhány szem gyümölcs díszítésnek

71136718_783538175427795_8731629153687699456_n.jpg

Elkészítés:

A növényi tejet felteszem melegíteni. A kölest alaposan átmosom több lében, majd a már forrásban lévő növényi tejhez adom a vaníliával vagy a vaníliás nádcukorral együtt, kis lángom puhára főzöm. Mikor majdnem kész, belekeverem a barna rizsdarát és az eritritet, néhány percig kevergetem, majd lehúzom a tűzről és hagyom kihűlni. Közben a panírmorzsát egy száraz serpenyőben kissé megpirítom. Mikor már a kezemnek megfelelő hőmérsékletűre hűlt a masszám, meglocsolom a citrom levével, alaposan összegyúrom és gombócokat formálok belőle, amelyeket meghempergetek a pírított panírban. Mogyorókrémmel és gyümölcsökkel tálalom. Mennyei!

Nem is kell hozzá jó étvágyat kívánni, seperc alatt eltűnik! ;)

71219556_548296985977146_6936788172097454080_n.jpg

 

Kasza Anita

 

 

Padlizsános-édesburgonyás gombaragu vadas mártásban basmati rizzsel

Isteni lett, csak ajánlani tudom mindenkinek!

71116669_436104773683990_1001841610448699392_n.jpg

Hozzávalók:

- 70 dkg csiperkegomba
- 1/2 padlizsán
- 3 db közepes édesburgonya
- Csomósodásgátló-mentes só
- Bors
- Fokhagymapor
- Basmati rizs

A mártáshoz:
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kis darab zeller
- 1 kis darab karalábé
- 2 szelet alma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2db babérlevél, só, bors, 2-2 csipet fahéj, őrölt szegfűszeg és szerecsendió
- Kevés mustár
- 1/2 citrom leve
- 1-2 evőkanál eritrit
- Néhány löttyintésnyi növényi tej (elhagyható)

Az édesburgonyát megmosva, egészben héjastól egy sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 percre 200 fokra a sütőbe tolom. A rizst elkészítem a csomagoláson leírt módon. A mártáshoz a zöldségeket és az almát megtisztítom és minél apróbbra vágom, hogy hamar megpuhuljonak. Kevés vízben üvegesre párolom a hagymát, hozzányomom a fokhagymát, és rádobálom a mártás zöldségeit és az almát, annyi vízzel öntöm fel őket, amennyi éppen ellepi. Hozzáadom az összes fűszert, és fedő alatt puhára főzöm a zöldségeket.  Mikor megpuhultak, kiszedem a babérlevelet, és egy botmixer segítségével elkészítem a mártásomat. Ha már püré állagú, hozzáadom a mustárt, esetleg egy kevés növényi tejet, a citrom frissen facsart levét és az ertiritet. Megkóstolom, szükség esetén fűszerezem még.
A gombát megtisztítom, felszeletelem. A padlizsánt meghámozom (nem lenne szükséges, csak nálunk a gyerekeim miatt el kell rejteni a padlizsánt az ételekben - és akkor finom... Egyébként ha látják benne, akkor nem.. :D ) és apró kockákra vágom. A padlizsánt a gombával együtt egy serpenyőbe helyezem pirítani, az elején adható hozzá egy kevés víz, csak hogy hirtelen le ne égjen, de később úgyis levet ereszt. A sütőből kivett és elhűtött édesburgonyát meghámozom és hozzákockázom. Fűszerezem sóval, borssal és fokhagymaporral. A már megpirult zöldségeket belekeverem a mártásomba és a basmati rizzsel tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

Kasza Anita

Ezer ízű zöldséges pirított rizs

Régebben ezt a receptet földimogyoró olajjal bolondítottam. Most már tudom, hogy enélkül is - felesleges üres kalóriák nélkül is - rendkívül ízletes ételt lehet varázsolni. Ebben a finomságban helyet kap a sós, a csípős, a savanyú, az édes, és a kesernyés ízvilág is, így lesz tökéletes az ízharmónia. 10 perces mennyei vacsora tálalva. Íme:

71642829_510291619537540_2950748433360617472_n.jpg

Hozzávalók:

- Basmati rizs
- Bármilyen hagyma
- Néhány gezed fokhagyma
- Egy kis darab gyömbér
- Pici darab chili paprika vagy cayenne chili fűszer (elhagyható)
- Tamari szósz (gluténmentes szójaszósz)
- Agávé/datolya vagy rizs szirup vagy esetleg juharszirup
- Kevés balzsamecet (szeritnem a DMbio a legfinomabb)
- Csomósodásgátló-mentes só
- Bors
- 2 marék friss bazsalékomlevél
- 2 marék földimogyoró
- Egy fél lime vagy citrom frissen facsart leve
- Zöldségek ízlés szerint (jelen esetben én kelkáposztát, sárgarépát és gombát használtam, de akár brokkoli, karfiol, zöldborsó, káposztafélék, édesburgonya, paszternák.... is mehet bele)
- Extra feltétként használható még pár szelet pirított tofu vagy tempeh.

Elkészítés:
A basmati rizst a csomágolás szerinti módon megfőzöm, ez egy bő 10 perc. Ez idő alatt el tudom készíteni az ezerízű zöldségragumat is. :D Egy wok serpenyőben kevés vízen, kis lángon üvegesre párolom a hagymát (nagyon odafigyelek, mert a víz az olajjal ellentétben elpárolog), hozzányomom a fokhagymát, a gyömbért és egy kevés chilit, az apróra vágott firss bazsalikom felét. Hozzáadom a tisztított, szeletelt zöldésgeimet, megöntözöm kevés Tamari szósszal, agávé sziruppal, balzsamecettel (arányaiban ebből kell a legkevesebb). Sózom, borsozom a ragut. Feltekerem a lángot, és néhány percig kevergetve pirítom a ressre pirítom a zöldségeket. Ha elkészült a rizs, leszűröm és a zöldségekhez keverem, 2-3 percig kevergetve együtt pirítom őket tovább. Majd megöntözöm a citrom vagy lime levével, megszórom a földimogyoróval és az aprított bazsalikom másik felével.

Jó étvágyat kívánok!

Kasza Anita

Nem csupán szerelem…

Már több mint két éve tart ez a megmagyarázhatatlan csoda. Emlékszem, mikor először áprilisban találkoztunk, már akkor sem értettem, mi ez. Olyan különös érzés kerített hatalmába, amelyet ezelőtt még soha nem éreztem. Nem, ez nem szerelem. Ez nem csupán szerelem, sokkal több annál. Szerelmek jönnek-mennek. Ez egy sokkal erősebb kötelék, ez valami örök. Egy olyan valami, amely az egész tudatomat, és az életemet változtatta meg két év leforgása alatt. Mindezt annak köszönhetem, hogy mi találkoztunk. Ez idő alatt bejártam a poklok poklát és a mennyországot is. Hatalmas mértékű lélekfejődésen mentem keresztül.

Emlékszem, az elején mindig úgy jött ki a lépés, hogy havonta csak egyszer találkoztunk, és legtöbbször az sem tartott tovább 20-30 percnél. De az maga volt a csoda.

soulmate.jpg

Mikor téged elveszítettelek, úgy, hogy soha nem is voltunk egymáséi, életem legkínzóbb lelki és fizikai fájdalmát éltem át hosszú hónapokon keresztül. Olyan mély gyászba estem, amelyet még soha eddigi életemben nem éreztem, beleértve a kisfiam halálát is.  Csak gyászoltam és gyászoltam a be nem teljesült szerelmünket, ezenkívül semmi érdemi munkára nem voltam  képes. Kétségbeesettem kutattam, hogy mi ez a megmagyarázhatatlan, roppant erős érzés, amely szüntelenül hozzád húz. És hogy miért kellett mindennek így alakulnia, mivel teljesen meg voltam győződve arról, hogy minket egymásnak teremtett a Jóisten. Nem hagyott nyugodni az egóm, a birtoklási vágy, hogy téged a fizikai közelségemben tudhassalak, és hogy viszont szeress.

Hosszú hónapok teltek el. Időről-időre lejjebb adtam a vágyaimból, megtanultam elfogadni, végül teljesen más lettem. Végre rátaláltam önmagamra, arra a lélekre, aki valójában én vagyok, és az egóm mögött mindig is én voltam. Rengeteg olyan dolgot tettem azóta, amelyre azelőtt nem voltam képes. Olyan képességeket fedeztem fel magamban, amelyek mindig is bennem voltak. Lefutottam egy maratont teljes értékű növényi táplálkozással. Rengeteget tanultam: új szakmai végzettségekre tettem szert. Megvalósítottam számos célomat. Legyőztem valamennyi fóbiámat: már nem félek sem a kutyáktól, sem a meztelen csigáktól…. de még a haláltól sem.  És megtanultalak befogadni Téged. Azóta is szüntelenül érezlek. Bármit is teszek, mindig itt vagy bennem, legbelül. És olykor-olykor elönt a forróság a szívem tájékán, majd beleremeg az egész testem. Ebben a földi életben, fizikai síkon még sosem lehettünk igazából egymáséi. De lelkileg egyek vagyunk, és mindig együtt vagyunk, akár hány száz kilométer is választ el minket egymástól.

 A legközelebbi barátaim, akik ismerik a történetemet, még mindig gyakran kérdezik, hogy mit is várok valójában ettől a helyzettől. Már nem várok semmit. Szeretlek, és ez bőven elég. Boldog vagyok. Teljes ember vagyok. Nem vagyok egyedül, hiszen most is itt érezlek Téged a szívem legmélyén. Végtelenül hálás vagyok ezért, Kedvesem! És azért is, hogy néha napján láthatlak, és válthatunk pár szót. Köszönöm Neked, hogy általad rátalálhattam önmagamra! Köszönöm, hogy általad megtapasztalhattam, és folyamatosan tapasztalhatom, ki is vagyok én valójában!

 

Kasza Anita

Tofu Sztroganoff-módra rizibizivel

Nagyon gyorsan, végtelenül egyszerűen elkészíthető, klasszikus recept, amely pirított tofuval is tökéletesen megállja a helyét. Tapasztalatok alapján a jól fűszerezett, pirított tofu sok olyan ismerősömnek is elnyerte a tetszését, akik nem kifejezetten rajongtak eddig a tofu iránt. Tápláló, teljes értékű étel. Nagyon finom lett. :)

Hozzávalók:

  • 1 csokor felkarikázott újhagyma
  • 50 dkg natúr tofu
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 2 dl rizs alapú főzőkrém (rizstejszín)
  • 2 dl szójatejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • Tiszta só
  • Bors
  • Fokhagymagranulátum
  • Néhány szem csemegeuborka
  • Kókuszolaj

A körethez:

  • Barna rizs
  • Mirelit zöldborsó
  • Kókuszolaj

stroganoff_tofu.JPG

Elkészítés:

Az újhagymákat felkarikázzuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a tofut lecsepegtetjük és kockákra vágjuk, a csemegeuborkákat felkarikázzuk. A felkockázott tofut egy serpenyőben kevés kókuszolajon, nagy lángon pirítjuk, vagyis kis kérget sütünk az oldalaira, fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymagranulátummal. A tofu szereti a fűszereket, erősebben fűszerezhető, mint a húsok. Egy másik edényben megpároljuk az újhagymakarikákat, hozzáadjuk a szeletelt gombát, fűszerezzük kevés sóval és borssal, és néhány percig pároljuk. Közben egy kis tálban összekeverjük a rizstejszínt, a szójatejfölt és a mustárt, majd hozzáadjuk a gombához. Beledobáljuk a felkarikázott csemegeuborkát, és hozzáadjuk a pirított tofut is, rottyantunk rajta kb. kettőt, és kész is. Érdemes megkóstolni, szükség esetén utófűszerezhető.
A körethez a barna rizst sós vízben megfőzzük, a mirelit zöldborsót pedig kókuszolajon megpároljuk, enyhén sózzuk, majd összekeverjük a rizst a borsóval. A Sztroganoff-tofut a rizibizivel tálaljuk. Érdemes hozzá fogyasztani valamely ízlés szerinti friss salátát.

Jó étvágyat kívánok! :)

 

 

Csicseriborsó pörkölt spenótos quinoa-rizottóval, fenyőmaggal

Nemzetek találkozása: magyaros a klasszikus paprikás pörkölt alapnak köszönhetően, kicsit mediterrános a fonnyasztott fokhagymás spenótnak köszönhetően, de jutott bele egy kicsi Japán is a miso jóvoltából. :) Mostanában eléggé ráálltam a miso használatára, mert rendkívül egészséges, és én az ízét is nagyon szeretem. Japánban állítólag sokan azért élték túl az atomkatasztrófát, mert nagy mennyiségben fogyasztottak misot. Érdemes ebből is a jó minőségű, bio változatot vásárolni, nem pedig az "agyonízfokozott' verziót. 
Ez az étel szuper egészséges egészséges: összes esszenciális aminosav egyben, teljes értékű fehérjebevitel vegán módra, isteni finom változatban.... nyami.... 

32532360_1943203289083928_5515202212424318976_n.jpg

Összetevők:

Csicseriborsó pörkölt:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 1 nagy doboz (vagy két kicsi :D) csicseriborsó konzerv lecsepegtetve, átöblítve (akár szárazból is főzhetem, ez esetben előtte való éjjel be kell áztatni.)
  • Tiszta só (pl. Himalája só)
  • Bors
  • 1 lapos evőkanál fűszerpaprika

Quinoa-rizottó:

  • 25 dkg quinoa
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 3 marék spenót
  • 3 evőkanál vegán margarin
  • 1 zacskó miso paszta (ennek híján 1db bio zöldségleves kocka)
  • Tiszta só
  • Bors
  • A tálaláshoz: fenyőmag

Elkészítés:

A hagymát megpucolom, apróra vágom, kókuszolajon megpárolom, hozzányomom a megtisztított fokhagymagerezdeket. A paprikát és a paradicsomot megmosom, kockákra vágom, majd a hagymához adom, pár löttyintésnyi vizet adok hozzá, sózom, borsozom, és néhány percig párolom. Megszórom a fűszerpaprikával, hozzáadom az átöblített csicseriborsót, felöntöm kevés vízzel, összeforgatom, néhányat hagyom rottyani és már kész is. Igény esetén utófűszerezhető.

A quinoát több léből megmosom, és folyó víz alatt is átöblítem, hogy ne maradjon kesernyés utóíze. A spenótot is alaposan megmosom, vastag szárát letépkedem. Egy nagyobb edényben margarint olvasztok, hozzányomom a megtisztított fokhagymagerezdeket, és hozzáadom a quinoat, sózom, borsozom, keverek rajta néhányat. Majd ugyanúgy járok el, mint a rizottó készítésénél, vagyis mindig kevés vizet adok jelen esetben a rizs helyett a quinoához, amennyit éppen mindig felvesz. Közben hozzáadom a spenótot és a miso pasztát (vagy a bio zöldségleves kockát) Kb. 20 perc alatt készre is fől. A végén érdemes megkóstolni, igény esetén a lágyabb íz elérése végett adható hozzá még egy kevés vegán margarin.

A csicseriborsót a spenótos quinoa-rizottóval tálalom. Megszórom kevés fenyőmaggal. Mennyei! ;)

Csodálatos csokis chia puding

A chia mag igen fontos omega-3 zsírsav forrás, amely az idegrendszer optimális működése érdekében elengedhetetlen. Gyermekek esetében hozzájárul az agy fejlődéséhez, ezért nekik kifejezetten fontos az omega-3 zsírsavakat tartalmazó ételek fogyasztása.

Összetevők: 4 személyre

  • 8 dl vaníliás mandulatej (vagy ízlés szerinti natúr vagy vaníliás növényi tej, pl. rizstej)
  • 8 púpos evőkanál chia mag
  • 2 púpos evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • Kevés természetes édesítőszer ízlés szerint (én itt agávészirupot használtam)

img_3369.JPG

Elkészítés:

A chia magot turmixgépbe kanalazzuk, felöntjük kevés növényi tejjel, hozzáadjuk a kakaóport és a kókuszreszeléket. 30-60 másodpercen keresztül alaposan összeturmixoljuk. Ahogy sűrűsödik, fokozatosan adjuk hozzá a maradék növényi tejet. A végén megkóstoljuk, én csak ekkor teszem hozzá az édesítőt, mivel nem kell belőle sok, mert a növényi tej már alapjáraton is édes. Végül ezzel is összeturmixoljuk. Kis tálkákban vagy poharakban néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük a pudingot. Reggel mennyei reggeli lesz belőle friss gyümölcsökkel vagy aszalt gyümölcsökkel, esetleg olajos magvakkal, müzlivel vagy granolával tálalva.

Jó étvágyat kívánok!

 

Csokis-narancsos muffin

Gluténmentes változatban is :)

Összetevők:

  • 2 csésze szitált tönkölyliszt vagy gluténmentes lisztkeverék (utóbbi összetevőit lásd lentebb)
  • 1 zacskó bio foszfátmentes sütőpor
  • 3/4 csésze kókuszvirágcukor (fogyókúrázóknak 0 kalóriás természetes édesítőszer, pl. eritrit, bár a kókuszvirágcukor glikémiás indexe is elég alacsony :)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 3/4 csésze darált dió (esetleg kesudió vagy mandula)
  • 2/3 csésze étcsokis aszalt narancs (én ezt piacon vásároltam ennek híján vagy ezt kipótolva natúr étcsokoládé is tökéletes)
  • 1 zacskó bio vaníliás nádcukor (pl. DM bio)
  • 1/3 csésze kókuszolaj
  • 1db lehetőleg bio narancs reszelt héja vagy 1 zacskó bio szárított narancshéj (pl. dm-ben beszerezhető)
  • 1 csésze rizstej
  • 1/2 narancs leve kifacsarva
  • 2 evőkanál chia mag 4 evőkanál vízzel elkeverve, néhány percre pihentetve (opcionális, ez pótolná a tojást, enélkül egy kicsivel jobban morzsál, de így is finom)

Díszítésnek a muffinok tetejére: + egy kis extra ízvilág kedvéért :) 

  • Kevés forró kókuszolaj, porrá őrölt eritrit, reszelt narancshéj, pár csepp narancslé egyvelege, kissé lehűtve, megszórva színes cukorkákkal
  • vagy kevés kókuszolajban olvasztott étcsokoládé, szintén színes cukorkákkal megszórva

A gluténmentes lisztkeverék összetevői arányaiban:
(Én általában ennek a kétszeresét vagy háromszorosát szoktam bekeverni, hogy maradjon bőven a következő sütéshez is. :)

  • 240g barna rizsliszt
  • 96g burgonyakeményítő
  • 40g rizsliszt
  • 30g tápióka keményítő

 32472116_1943241609080096_943994955091673088_n.jpg

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.  A diót és a és az étcsokis narancsot konyhai aprítógépben tetszőleges állagúra aprítjuk. Ízlés szerint lehet nagyobb darabokat is benne hagyni. :) A száraz összetevőket, vagyis az első 6 összetevőt összekeverjük.  Majd külön tálban összekeverjük a maradék, vagyis a nedves összetevőket is, ehhez adjuk hozzá a vaníliás cukrot. A nedves összetevőket a szárazakkal simára keverjük. Muffin-papírral bélelt muffinsütő tepsibe adagoljuk a tésztát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy elkészült-e már. Ízlés szerint díszítjük.

 

süti beállítások módosítása